fbpx

Olimpijska baklja stigla u Soči, srpski olimpijac Petrović spreman za prvi sprint!

Olimpijska baklja stigla u Soči, srpski olimpijac Petrović spreman za prvi sprint!

Olimpijski baklja doneta je u sredu u Soči posle štafete od 65.000 kilometara, što je najduža ruta u istoriji Igara.

Svečani doček je organizovan na trgu ispred Centra nacionalnih kultura Mazlumjan, gde je baklja doneta vozom iz Kubanja, a dočekalo ju je nekoliko hiljada ljudi.

Prvi nosilac baklje u Sočiju bio je bivši reprezentativac Sovjetskog Saveza u odbojci i osvajač zlatne olimpijske medalje Vladimir Kondra.

Na području Sočija plamen će biti u Lazarevskoj, Adlerskoj i Centralnoj četvrti, a ukupna dužina štafete je 44,3 kilometra.

Olimpijska baklja je na putu do Sočija bila na Severnom polu, spuštena je u Bajkalsko jezero, najdublje na svetu, nadletela je najviši vulkan na svetu na poluostrvu Kamčatki, a kosmonati su je odneli čak i u svemir.

Reprezentativac Srbije u biatlonu Milanko Petrović rekao je u sredu da je zadovoljan uslovima pred Zimske olimpijske igre u Sočiju koje pocinju u petak.

"Ove Igre su, što se biatlona tiče, mnogo bolje organizovane od prethodnih. Staza je odlična, zadovoljan sam svojim trčanjem, a i gadjanjem. Staza je lakša nego što je bila prošle godine kada sam ovde vozio Svetski kup", kazao je Petrović.

"Jedini problem je to što se vremenski uslovi pogoršavaju uveče. Podloga postaje nestabilna, što pravi probleme pogotovu kada se puca stojeći", dodao je on.

Od sportista Srbije, prvi na borilište na Igrama izaći će upravo Petrović koji će 8. februara nastupiti u sprintu na 10 kilometara od 15.30 po srednjeevropskom vremenu.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti