fbpx

KK RADNIČKI Lešić: Ne pretimo, ali i ne bacamo ’koplje u trnje’

KK RADNIČKI Lešić: Ne pretimo, ali i ne bacamo ’koplje u trnje’

U polufinalu Kupa Radivoja Koraća kragujevački Radnički biće izazivač Crvene zvezde, aktuelnog osvajača trofeja. Pitanje prvog finaliste biće odlučeno u duelu koji je zakazan za subotu od 17 časova.

Kao stalni učesnici regionalne i domaće lige, i nacionalnog kupa, ove dve ekipe se poznaju do tančina, ne postoje nikakve nepoznanice. Ozbiljan rivalitet kragujevakog i beogradskog kluba uspostavljen je 2009. godine i od tada nijedna utakmica još nije odigrana bez takmičarske draži.

Razvijanjem svog kluba, Šumadinci su sa Beograđanima dva puta ukrstili koplja u borbi za finale i trofej jednog takmičenja. Oba puta je Zvezda bila pobednik, najpre u prošlogodišnjem polufinalu Kupa Koraća u Kragujevcu, a potom i na Fajnal foru ABA lige u Laktašima. Biće ovo treći pokušaj čete Miroslava Mute Nikolića da pomrsi konce ekipi koja je nesumnjivi favoritu i ovoga puta.

Na putu do polufinala, Zvezda je savladala čačanski Borac 81:62, a Radnički je nadigrao OKK Beograd 87:72.

Iako je odigrao samo drugo poluvreme, najkorisniji igrač Radničkog u sezoni Sava Lešić doprineo je pobedi nad "Klonferima" sa 15 poena (bacanja 4/4, dvojke 4/7, trojke 1/1), bio je najefikasniji uz kapitena Birčevića sa istim učinkom. Kao "faktor" stabilnosti u igri svog tima, uzdanica Šumadinaca prenosi sa kakvim razmišljanjima Kragujevčani ulaze u novi duel sa osvajačem "Žućkove levice".

Lešić: Zvezda je veliki favorit, ne samo u polufinalu, nego na celom turniru. Igraju pred domaćom publikom, imaju "dužu klupu", veće iskustvo, bolje rezultate. Pokazali su da igraju bolje na domaćem terenu, a tako je bilo i sa nama na prvom meču u ABA ligi koji se za nas završio neslavno. Međutim, u drugoj utakmici smo imali priključak, nesrećno smo izgubili. Kad god smo igrali skoncentrisano, mogli smo da pariramo jačima od sebe. Očekujem da u polufinali svi zaigramo iznad svojih mogućnosti.

Uvek motivisan za nadigravanje, Lešić najavljuje hrabar ulazak u košarkašku "nemoguću misiju" Radničkog. U 19 kola ABA lige Zvezda je pretrpela svega tri poraza, od Širokog 80:79, Budućnosti 62:60 i MZT 65:58. Superiorni jesu, ali nisu neranjivi, smatra krilo Šumadinaca i naglašava da su on i ključni saigrači spremni da podnesu teret koji im pripada.

Lešić: Cele sezone je teret prisutan, i to je normalno. Nema biranja protivnika. Od nas se uvek očekuje da damo svoj maksimum. Mi sa nešto više iskustva moramo da "povučemo" manje iskusne saigrače, posebno u ovako jačem takmičenju. Ipak, u polufinalu će veći pritisak biti na igračima Zvezde, svima oko njih se "podrazumeva" da igraju finale, a verovatno i da su već osvajači trofeja. Radnički sutra igra opuštenije, a pobeda bi bila veliki kapital za dalji tok sezone. Ne pretimo im, nema mi "oružje" za to, ali i ne bacamo "koplje u trnje".

Još pre četvrtfinala, u Kragujevcu se podigla velika "buka" pristalica Radničkog, a pobeda nad OKK Beograd bila je prasak koji je označio mobilizaciju pred odlazak u halu Pionir. Prvi put za pet godina, košarkaši iz Kragujevca igraće u Pioniru uz poveći broj navijača, a to drastično menja i motivaciju na parketu, poverava Lešić.

Lešić: Nama na parketu taj huk tribine Kragujevača stvarno puno znači. To je sjajan osećaj, kao i svakom igraču svuda u svetu koji igra u klubu sa vernim navijačima. Puno pobeda smo ostvarili samo uz njihovu pomoć. Kakav god rezultat bio u polufinalu, već sada se u ime ekipe zahvaljujem na dosadašnjoj podrši, a posebno na interesovanju i trudu da dođu u Beograd i bodre nas. Bili su uz nas u Sloveniji, rezultatom im nismo uzvratili, a evo ponovo nas prate. Pokazali su da su pravi navijači, pravi ljubitelji košarke. Ne garantujemo rezultat, ali za navijače koji su najavili dolazak sutra ostavljamo srce na terenu.

Ko je drugi finalista biće poznato posle susreta pobednika iz preostalih utakmica četvrfinala Kupa: Partizan - FMP i Mega Vizura - Crnokosa.

Polufinale Radnički-Zvezda biće odigrano ekskluzivno pred kamerama TV Arena Sport.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti