fbpx

Ivana Španović osvojila zlato i postavila novi državni rekord!

Ivana Španović osvojila zlato i postavila novi državni rekord!

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je u subotu zlatnu medalju u skoku u dalj na Balkanijadi u Istanbulu i postavila novi državni i lični rekord.

Španovićeva je do zlata došla skokom od šest metara i 92 centimetra u prvoj seriji. Ona je tako za 19 centimetara popravila lični i državni rekord. Ovo je ujedno bio i njen najbolji rezultat u karijeri.

"Svako pomeranje granica najboljeg rezultata me čini presrećnom i to je ono zbog čega treniram i čemu uvek težim. Ispunili smo planirano i idemo dalje", rekla je Španovićeva.

"Ja samo treniram i treniram, ali moram da priznam da skok nije bio potpuno idealan, odnosno nismo imali mnogo vremena da usavršim skakanje iz punog zaleta i to je ono što me posebno raduje jer znam da ima još mnogo prostora za pomeranje ličnog rekorda.Volim da se takmičim u Atakoj areni u Istanbulu, a Turci su zaista sjajni domaćini", dodala je ona.

Zlatnu medalju osvojio je i bacač kugle Asmir Kolašinac rezultatom od 20 metara i 23 centimetara, dok je Nemanja Kojić postao prvak Balkana na 800 metara.

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici održava se u poljskom Sopotu, od. 7 do 9. marta.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti