fbpx

Novak startuje u Dubajiu za novu titulu!

Novak startuje u Dubajiu  za novu titulu!

Od ponedeljka do subote, pratićemo ceo tok turnira u Dubaiju. Mega novac i mega zvezde su tu. Novak Đoković brani titulu, ali neće izaći na teren prvog dana. Zato će izaći Rodžer Federer.

Program počinju Lukaš Lacko i Dmitri Tursunov. Iako je osmi nosilac, Tursunov nije baš najbolje raspoložen u poslednje vreme.Isto se može reći i za levorukog slovačkog tenisera, a još jedna stvar koja ih spaja je da su veoma nepredvidivi. Zato će mnogo zavisiti od toga ko bolje počne ovaj duel. Sigurno neće biti najzanimljiviji u istoriji tenisa, ali sigurno neće biti ni loš. Do sada se nisu sastajali.

U drugom meču na centralnom terenu megdan će podeiti Andreas Sepi i Florijan Majer. Ovo su dva iskusna tenisera, koji su do najboljeg renkinga i najboljih rezultata u karijerli došli u poznim teniskim godinama. I dalje ne nameravaju da se zaustave i sigurno baš nisu bili oduševljeni kada su videli žreb jer su znali da su mogli da dobiju lakšeg protivnika. Bilo kako bilo, Italijan za sada vodi sa 2-1 protiv neortodoksnog Nemca.

U popodnevnom delu programa, prvo se sastaju Rodžer Federer i Benjamin Beker. Fedeks ove godine ima dva zadatka: prvo da dokaže da nije za staro gvožđe a drugo, da osvoji ono jedno jedino što mu fali u teniskoj karijeri: Dejvis kup, što je veoma moguće sada kada ima neverovatnog Vavrinku uz sebe. Beker jeste solidan igrač, ali krštenica više nije na njegovoj strani, ni u najboljim danima ne bi baš imao neke šanse da ugrozi Švajcarca. Federer ima savršenih 3-0 protiv Nemca za sada.

I u drugom meču popodnevnog programa očekuje nas germanski duel. Tiemo De Baker je došao iz kvalifikacija i možda mu je to prednost u meču sa sedmim nosiocem Filipom Kolšrajberom. Nemac je takođe za sada ispod svih očekivanja ove sezone, ali sada ima šansu da bar malo opere fleke. De Baker radi ono što ranije nije uspevao: ulazi u glavni žreb nekoliko kvalitetnih turnira za redom, ali da li će uspeti da namuči igrača koji je, ipak, realno kvalitetniji, ostaje da se vidi. Do sada se nisu sastajali

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti