fbpx

"Hajde da rastemo zajedno" pocetak eko kampanje u Kragujevcu

"Hajde da rastemo zajedno" pocetak eko kampanje u Kragujevcu

Kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) najavila je danas u Kragujevcu početak velike kampanje za zaštitu životne sredine pod nazivom "Hajde da rastemo zajedno", koja će biti sprovedena od februara do juna, u saradnji sa više od 20 lokalnih osnovnih škola.

Kampanja će biti sprovedena u pet faza, sa aktivnostima od izbora ambasadora životne sredine među đacima i radionica koje će biti održane u školama i u FAS fabrici, do donacije specijalnih kanti za odvajanje otpada za recikliranje, sakupljanje otpada, sađenje drveća i likovnih konkursa. Završni događaj odigraće se 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine – Dan planete Zemlje, kada će biti nagrađeno pet najboljih radova na konkursu.

"Od FIAT-ovog dolaska u Republiku Srbiju 2008. godine i od uspostavljanja kompanije Fiat Automobili Srbija, naša kompanija postavila je jasan set ciljeva, među kojima je jedan od najznačajnijih da naš biznis bude održiv i u skladu sa zaštitom životne sredine, kako bi se vodilo računa o prirodi, a ona sačuvala i poboljšala '', rekao je g. Frančesko Čanča (Francesco Ciancia), direktor fabrike FAS-a.

On je dodao da je: "FIAT jedan od svetskih proizvođača automobila koji su najefikasnije odgovorili potrebi da se smanji uticaj saobraćaja na životnu sredinu. Da bi se postigao ovako važan cilj, pokušavamo da poslujemo tako što ćemo "odgovoriti na potrebe današnjeg sveta, pri tom ne ugrožavajući buduće generacije da ostvare svoje potrebe"".

FIAT Automobili Srbija, sa preko 3.000 zaposlenih, danas predstavlja najmoderniji proizvodni pogon u okviru FIAT Grupacije širom sveta, poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju i aktivnog investitora u Srbiji.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti