fbpx

Fudbalski savez Srbije zahteva da FIFA hitno opozove odluku o Kosovu

Fudbalski savez Srbije zahteva da FIFA hitno opozove odluku o Kosovu

Fudbalski savez Srbije (FSS) zatražio je u četvrtak od Svetske fudbalske federacije (FIFA) da opozove svoju odluku kojom je odobrila Kosovu da igra prijateljske mečeve.

FSS je uputio hitno pismo predsedniku FIFA Sepu Blateru u kojem ukazuje na niz propusta na utakmici Kosova i Haitija u Kosovskoj Mitrovici u sredu.

"Već na prvoj utakmici po donošenju te odluke, vidjen je niz propusta, grešaka i vredjanja nacionalnih simbola Republike Srbije. Jasno smo došli do dokaza da su igrači domaćeg tima na dresu nosili grb takozvanog FS Kosova", piše u saopštenju FSS.

Članovi Odbora za hitna pitanja FIFA su 13. januara odlučili da dopuste prijateljske utakmice seniorske selekcije Kosova, ali pod odredjenim striktnim uslovima: bez bilo kakvih nacionalnih obeležja na dresu, stadionu, bez intoniranja himni i uz obavezno postavljanje zvezdice u veličini slova "O" pored imena Kosovo.

FSS ukazuje da su u sredu "zvanična lica na utakmici morala da pregledaju opremu uoči početka i u skladu sa odlukom Odbora za hitna pitanja FIFA narede uklanjanje obeležja. Pored zvaničnika, utakmici je prisustvovao i specijalni posmatrač FIFA, koji takodje nije reagovao".

FSS od FIFA zahteva pokretanje disciplinskog postupka protiv svih zvaničnika utakmice Kosovo-Haiti.

FSS navodi da je ispred stadiona pre utakmice zapaljena državna zastava Srbije što je "najteži mogući način vredjanja", a tokom meča navijači su vredjali srpski narod i državu.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti