fbpx

Novak očekivano pobedio za četvrfinale Majamija

Novak očekivano pobedio za četvrfinale Majamija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Majamiju pošto je danas u osmini finala savladao Španca Tomija Robreda sa 2:0 u setovima - 6:3, 7:5.

Đoković je rutinski došao do očekivane pobede u duelu sa 17. teniserom sveta. Posle kratkotrajnog zakašnjenja meča zbog kiše odigrao je u laganom ritmu, taman koliko je bilo dovoljno za šesti trijumf u njihovom sedmom međusobnom okršaju. Tridesetjednogodišnji Robredo trudio se koliko je mogao da eventualno iznenadi favorizovanog rivala. Snažan otpor pružio je naročito u drugom setu i držao se do same završnice, prvenstveno zahvaljujući dobrim servisima.

Srpski as vrebao je priliku da prelomi meč, a uhvatio je u 11. gemu kada je na servis španskog veterana poveo sa 6:5. Potom je opušteno odservirao za pobedu nakon jednog sata i 23 minuta igre, iskoristivši prvu meč loptu.Đoković u borbi za polufinale čeka pobednika duela u kojem se kasnije večeras sastaju branilac titule, Britanac Endi Marej, i Francuz Žo-Vilfred Conga.

Turnir masters serije na Floridi, kojeg je Đoković osvajao 2007, 2011. i 2012. godine, igra se za nagradni fond od 5,64 miliona dolara.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti