fbpx

Šumadijski "delfini" na putu ka vrhu Evrope-pobeda za F6

Šumadijski "delfini" na putu ka vrhu Evrope-pobeda za F6

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su u osmom kolu, u svom „Parku", upisali i osmu pobedu, nad ekipom Špandaua iz Berlina, rezultatom 16:10, i tako osigurali prvo mesto u grupi B.

Već na samom startu, golovima Borisa Zlokovića i Majkla Rozentala, Kragujevčani su stigli do vođstva od dva gola, koje su potom imali u još dva navrata u prvoj deonici.

Međutim, na startu drugog dela Berlinci su izjednačili preko Morisa Junglinga, ali je to bilo sve što su uspeli da urade. Već u sledećem napadu stvari na svoje mesto postavio je kapiten Filip Filipović, najavivši fantastičnim pogotkom seriju od četiri gola, posle koje je njjegov tim na predah otišao sa četiri gola prednosti – 8:4.

Početkom drugog poluvremena Radnički je preko Vedrana Ćirkovića stigao do prednosti od pet golova (9:4), ali su gosti pogocima Morica Ojlera i Morisa Junglinga najpre smanjili zaostatak na tri gola, a posle dva vezana gola Petra Markovića prišli i na „minus dva" (10:8).

Na drugoj strani, dva puta je uzvratio i Ivan Basara pa se kragujevački tim na startu poslednjeg perioda vratio na prednost od četiri gola (12:8). Do kraja meča Radnički je čuvao tu prednost, šlag na tortu stavio je Miloš Miličić posle sjajne asistencije Aleksandra Ćirića za maksimalnih „plus šest".

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Ivan Basara, Boris Zloković i Filip Filipović, sa po tri pogotka, koliko je postigao i Moric Ojler na drugoj strani.

Trener Radničkog, Uroš Stevanović, ovom pobedom uspešno je debitovao pred domaćim navijačima.

- Nastavili smo niz pobeda sa početka Lige šampiona. Ovom pobedom smo i teoretski ostvarili direktan plasman u polufinale, što je dobro, jer preskačemo jednu utakmicu na završnom turniru. Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja, ali smo pravili neke greške koje ne bismo smeli da ponovimo u narednim utakmicama. Ali, sve je to normalno, s obzirom na fazu priprema u kojoj se nalazimo. Sada se okrećemo domaćem plej-ofu i završnici Lige šampiona – rekao je Stevanović.

Radnički Kon Tiki – Špandau 04 16:10 (4:3, 4:1, 3:4, 5:2)

Zatvoreni bazen SC „Park". Gledalaca: 1.000. Sudije: Mario Bjanki (Italija) i Irakli Kikališvili (Gruzija). Igrač više: Radnički 9(5), Špandau 5(1). Peterci: Radnički 1(0).

RADNIČKI KON TIKI: Radić, Burić 2, Rozental 2, Korolija, Ćirković 1, Miličić 1, Ćirić, Basara 3, Zloković 3, F. Filipović 3, D. Marković, Đ. Filipović 1, S. Popović. Trener: Stevanović.

ŠPANDAU 04: Bakša, Fan der Boš, P. Marković 2, Ćuk, Šulc, Police 1, Kik, Mirs 1, Restović, Ojler 3, Jungling 2, Štam 1, Hune. Trener: Đonđoši.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti