fbpx

Srbija se ne plaši nikoga,na startu Dejvis kupa sa Indijom

Srbija se ne plaši nikoga,na startu Dejvis kupa sa Indijom

Da bi ostala u Svetskoj grupi Dejvis kupa, naša teniska reprezentacija moraće da u baražu u gostima pobedi Indijce, odlučeno je žrebom u Londonu.

Mečevi baraža zakazani su za termin od 12. do 14. septembra, a pobednici osam duela stiču pravo da se naredne sezone nadmeću u Svetskoj grupi.

Naši teniseri su u baraž dospeli ranim porazom od Švajcarske, a Indijci su do ovog doigravanja stigli prebrodivši azijsku grupu u kojoj su na kraju bili bolji od Južne Koreje sa 3:1 u pobedama.

Za Indiju su, minulog vikenda, nastupali: Somdev Devarman (268. igrač sveta), Saket Mjneni (260. u singlu, 186. u dublu), Sanam Sing (374. u singlu, 225. u dublu) i Rohan Bopana, jedan od najboljih dubl igrača na svetu, trenutno 14. na toj listi.

Iako je žrebom bilo najpre predviđeno da Srbija bude domaćin Indijcima ovog septembra, naši najbolji teniseri će ipak morati da gostuju - jer su ovog rivala dočekali u prethodnom susretu: u Novom Sadu je, 2011. u prvom kolu Svetske grupe, bilo 4:1 za srpske tenisere, čime smo, računajući i staru Jugoslaviju, došli do prednosti od 2:1 u ukupnim pobedama protiv indijske reprezentacije.

Autor:D.Nikolić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti