fbpx

Novak kreće u osvajanje Monte Karla

Novak kreće u osvajanje Monte Karla

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u ponedeljak startuje na Mastersu u Monte Karlu, gde brani trofej osvojen prošle godine.

Prvi rival drugom teniseru planete biće 57. igrač na ATP listi, Španac Alberto Montanjes, a njihov duel neće početi pre 13:30 časova. Ovo je idealan protivnik za Novaka, jer nije baš pretežak, ali nije ni lak, pa će Đoković morati odmah da uđe u ritam i odigra kvalitetan meč ne bi li prošao u treću rundu.

Oni će izaći treći na centralni teren, nakon mečeva u kojima se sastaju Andreas Sepi (Italija) - Mihail Južnji (Rusija) i Žo-Vilfred Conga (Francuska) - Filip Kolšrajber (Nemačka). Biće to dva veoma neizvesna meča u kojima će biti izuzetno teško predvideti pobednika. Conga će imaći podršku domaće publike.

Đoković i Montanjes su do sada igrali pet puta, a srpski teniser je dobio svih pet duela, poslednji na Mastersu u Rimu prošle godine u tri seta. Srpski teniser je bio slobodan u prvom kolu u Monte Karlu, dok je Montanjes krenuo iz kvalifikacija, i u prvoj rundi u tri seta nadigrao Francuza Benoa Pera.

Duel Đokovića i Montanjesa moći ćete pratiti u direktnom prenosu na Sport Klubu 1, a kojem program iz Monte Karla počinje od prvog meča u 10:30 časova.

Od Zanimljivih mečeva treba izdvojiti i duel Grigora Dimitrova i Marsela Granoljersa, koji je drugi po redu na terenu Prinčeva i moći ćete da ga pratite na SK2. Biće zanimljivo kako će se talentovani Bugarin snaći na šljaci i protiv nezgodnog Španca, protiv koga je do sada gubio jedini meč

Program završavaju Žeremi Šardi i David Ferer na centralnom terenu i Ferer, koga muče povrede ove godine, sigurno nije želeo baš odmah ovako teškog protivnika. Šesti nosilac ima dosta poena da brani u narednom periodu, pogotovo finale Rolan Garosa. Na terenu Prinčeva program završava takođe jedan veoma zanimljiv meč. Rekete ukrštaju Tomaš Berdih, koji voli ovaj turnir i Dmitri Tursunov, koji može da eksplodira u svakom trenutku, ali protiv Čeha ima 1-7

Masters u Monaku igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti