fbpx

KK Radnički: pionirska sekcija brani boje kluba u Italiji

KK Radnički: pionirska sekcija brani boje kluba u Italiji

Pionirska sekcija Radnički-Foka učestvuje na međunarodnom turniru u Italiji koji organizuje Fortitudo-Bolonja od 23. do 27. aprila.

Ekipa danas kreće put odredišta. Predviđen je najpre turistički obilazak Venecije, da bi se naši mladi košarkaši već u popodnevnim časovima predstavili kao učesnik ovog vrlo kvalitetnog turnira.

Sem sastava iz Kragujevca, Srbiju će predstavljati i ekipa iz Kruševca. Suparnici Kragujevčana u grupi B biće San Lazaro - osvajač turnira prošle godine, Basket Kalderara i Zadar.

Pored ostalih učesnika, uz domaći Fortitudo, na turniru će nastupiti i Virtus, Makabi, Krka, Čapljina, Kvarner, P. Bistrica.

Sastav ekipe Radnički-Foka:

Mihajlo Jovičić, Nemanja Nikolić, Luka Glišović, David Popović, Lazar Radojević, Simeun Simić, Bojan Stojković, Aleksa Stojković, Nikša Zindović, Nemanja Stefanović, Lazar Vulović i Petar Janković.

Mlade nade kragujevačke košarke vode treneri Nenad Milojević i Bogoljub Ðurić, zajedno sa direktorom Srećkom Otovićem.

Inače, sa ovog turnira Kragujevčani su u dva navrata donosili trofej: 2005. KK Buks, a 2011. KK Šumadija. Te 2005. godine najkorisniji igrač turnira bio je igrač iz kragujevačke ekipe Stevan Joksović, a pehar je podigao Dejan Musli, današnji igrač Partizana.

Istovremeno, pioniri godišta 1999. od 23. do 27. aprila učestvuju na finalnom turniru Srbije koji se odigrava u hali zemunske Vizure. Jedina su ekipa iz Kragujevca koja je izborila učešće na završnom turniru mlađih selekcija Košarkaškog saveza Srbije. Rivali u grupi su kraljevački Plej - sa kojim je zakazan susret u sredu od 18 časova, i beogradska C. Zvezda - duel je na programu u četvrtak od 14 časova.

Inače, juniorska ekipa je pred osvajanjem titule prvaka regiona, deli ih još samo jedno kolo do kraja takmičenja.

Kadeti su bez poraza prvi na tabeli, a pioniri su takođe lideri i učestvuju na finalu Srbije.

Mlađi pioniri su osvojili finalni turnir regiona, dok su mini-basket ekipe (godišta 2002. i 2003) završile ligu bez poraza.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti