fbpx

Veliki uspeh dece iz Kragujevca-Foka šampion Srbije u košarci!

Veliki uspeh dece iz Kragujevca-Foka šampion Srbije u košarci!

Pionirski pogon KK Radnički Foka furiozno je odigrao završni turnir Prvenstva Srbije i bez ijednog poraza stekao status šampiona države, nakon pobede u finalu nad ekipom Zemuna 86:84 (26:26, 28:18, 20:14, 12:26).

Jaka motivacija oba sastava učinila je početak ovog okršaja potpuno ujednačenim. Posle obostrano efikasne prve četvrtine rezultat je bio 26:26. Drugi period donosi dominaciju Kragujevčana. Znatno boljom realizacijom osvajaju deonicu 28:18 i dolaze do prednosti 54:44 posle 20 minuta.

Nisu posustajali mladi Šumadinci ni nakon velikog odmora. I narednih deset minuta iskoristili su da uvećaju prednost. Treću četvrtinu su osvojili 20:14, pa je prednost posle 30 minuta bila 74:58. Neverovatnu rolu igrali su Glišović sa 29 poena i devet skokova, odmah uz njega bio je Jovičić sa 24 poena, a sledio ih je Simić sa 12 poena.

Prenuli su se Zemunci u završnih deset minuta, naročito su "pokazali zube" od 36. minuta kada su istopili prednost Kragujevčana na sedam poena (76:69). U dramatičnom finišu dospeli su zaostatka od svega dva poena, ali ekipa iz prestonice Šumadije nije dopustila preokret pa je osvojila titulu rezultatom u finalu 86:84. Poslednja četvrtina pripala je Zemunu 12:26.

Na listi strelaca za osvajanje trofeja, predvodnik Kragujevčana bio je Glišović sa 31 poenom (imao je "dabl-dabl" sa deset skokova), Jovičić je pridodao 27 poena (šest asistencija, 11 iznuđenih prekršaja), Simić 17 poena (osam skokova), a poenteri su bili još Nikolić - devet poena i šest skokova i Popović - dva poena i osam skokova. Radojević nije ubeležio poene, ali je uspehu doprineo sa devet skokova.

Podsećamo, status šampiona Srbije Radnički Foka je izboren bez ijednog poraza. U polufinalu su bili bolji od Vojvodine 88:84. Prethodno su u četvrtfinalu nadigrali vršnjake iz Partizana 74:68. U grupi A bili su prvoplasirani, nakon trijumfa nad C. zvezdom 96:87 i ekipom Plej iz Kraljeva 79:48.

Uz pionire, i pionirke Radničkog osvojile su finalni turnir Prvenstva Srbije. Kragujevčane su ubedljivom igrom u finalu došle do trijumfa 87:70 nad ekipom Vrbasa (24:19, 30:19, 18:13, 15:19). Ovaj uspeh ostvaren je pred domaćom publikom u dvorani "Gordana Goca Blagojević" u Kragujevcu.

Uprava, stručni štab i igrači KK Radnički upućuju najsrdačnije čestitke mladim kolegama i pozivaju ih na utakmicu petog kola Superlige Srbije Radnički-FMP u sredu od 19 časova, da hala Jezero bude mesto susreta sa svim ljubiteljima košarke u Kragujevcu i zajedničke proslave osvojenih titula prvaka Srbije.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti