fbpx

Sjajna Milica Mandić donela novu medalju za Srbiju!

Sjajna Milica Mandić donela novu medalju za Srbiju!

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je danas srebrnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na prvenstvu Evrope, koje se do 4. maja održava u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.

Olimpijska šampionka iz Londona u prvom kolu je bila bolja od domaće takmičarke Marine Tadejeve (13:1), dok je u borbi za medalju bila ubjedljiva protiv Grkinje Elpide Marine Dimitropulu (13:5).

U borbi za finale Mandićeva je savadala Poljakinju Aleksandru Kžemjenecku (10:2), da bi u finalu izgubila od Hrvatice Ive Radoš (6:3).

To je druga medalja za Srbiju na kontinentalnom šampionatu, nakon što je u petak Ana Bajić osvojila bronzu u kategoriji preko 73 kilograma.

"Zadovoljna sam rezultatom, ali i dalje sam pod utiskom finala. Imala sam kvalitetne protivnice, zajedno sa trenerom sam napravila odličnu taktiku koja je imala dobar učinak. Mislim da sam ipak malo više oštećena u važnom trenutku. Ali šta je tu je, idem dalje, sve čestitke protivnici. Veliko hvala mom treneru Draganu Joviću i celom stručnom timu bez koga ne bih mogla, ali i Tekvondo asocijaciji Srbije na zaista sjajnoj podršci. Takođe, hvala timu koji je sve vreme navijao iz sveg glasa, što mi je mnogo značilo", rekla je Mandićeva.
Trener Jović je bio zadovoljan, ali smatra da je srpske reprezentativka oštećena u finalu.
"Ovo je bio još uspešniji dan nego prethodni. Posle Anine bronze, Milica je osvojila srebro, a Vučković je izgubio za medalju. Ostaje žal za titulom, trebalo je ipak da bude naša. Sudije su napravile ogromnu grešku kada nisu dva puta dodelile poene za udarce u glavu. Svaka čast pobednici, kao i uvek izuzetna je sportska atmosfera sa hrvatskom delegacijom", kazao je Jović.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti