fbpx

Delfini Radničkog dominantni u Ligi šampiona!

Delfini Radničkog dominantni u Ligi šampiona!

Vaterpolisti Radničkog završili su takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona bez ijednog poraza, pošto su u subotu u Kragujevcu pobedili Galatasaraj sa 13:8 (3:2, 4:2, 1:2, 5:2) u poslednjem, 10. kolu Grupe B.

Radnički je još ranije obezbedio plasman na završni turnir, a u subotu je igrao u oslabljenom sastavu: bez prva dva centra - Borisa Zlokovića i Miloša Korolije, koji su povredjeni, kao i najiskusnijeg igrača Aleksandra Ćirića, koji se razboleo uoči utakmice.

Galatasaraj je prvi poveo, golom Slobodana Nikića, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi, pošto je Radnički odmah preokrenuo i do kraja meča nije ispuštao vodjstvo, koje se pred kraj uvećalo na šest golova prednosti, 13:7.

Po dva gola za Radnički postigli su: Boris Popović, Srdjan Vuksanović, Miloš Miličić, Ivan Basara i Djordje Filipović, a po jedan Damir Burić i Djordje Šormaz.

Najefikasniji u Galatasaraju bili su Slobodan Nikić i Vjekoslav Pasković sa po tri gola, dok je dvostruki strelac bio Džesi Smit.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti