fbpx

Sestre Moldovan,Boltić i Torubarov osvojili medalje za Srbiju!

Sestre Moldovan,Boltić i Torubarov osvojili medalje za Srbiju!

Kajakašice Srbije, sestre Nikolina i Olivera Moldovan, osvojile su u nedelju srebrnu medalju u disciplini K-2 200 metara, na Svetskom kupu u Milanu, a kajakaši Simo Boltić i Vladimir Torubarov srebrnu medalju u disciplini K-2 500 metara.

Nikolina i Olivera Moldovan su do drugog mesta došle rezultatom od 39 sekundi i 79 stotinki.

"Divan je osećaj. Žao mi je što nismo osvojile medalju i na 500 metara, ali zadovoljne smo srebrom na 200 metara. Vidimo da smo u vrhu i da ima mesta za napredak, ali moramo mnogo da radimo. Videćemo šta će biti na Evropskom i Svetskom prvenstvu, to nam je krajnji cilj u sezoni", rekla je Olivera Moldovan.

Zlatnu medalju osvojile su Nemice Koni Vasmut i Tina Dice sa 38,849 sekundi, a bronzu Gabrijela Sabo i Nineta Vad iz Madjarske sa 0,372 sekundi zaostatka za pobednicama.

Srpski reprezentativci Simo Boltić i Vladimir Torubarov osvojili su srebrnu medalju u disciplini K-500 rezultatom od minut, 29 sekundi i 93 stotinke.

Torubarov je osvojio svoju prvu medalju na Svetskom kupu.

Zlatnu medalju osvojili su Madjari Tibor Hufnagel i Djerdjeli Boroš sa 1:29,073, a bronzanu Portugalci Fernando Pimenta i Emanuel Silva sa 0,080 sekundi zaostatka za pobednicima.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti