fbpx

Slobodan Trkulja nastavlja sa koncertima za bebe

Slobodan Trkulja nastavlja sa koncertima za bebe

Posle uspešne serije koncerata u Beogradu, Slobodan Trkulja svira za bebe 10. maja na Spensu u Novom Sadu, saopštio je danas organizator koncerta.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, posle izrazito zapaženih koncerata za bebe u Beogradu, naš svetski priznati umetnik Slobodan Trkulja nastavlja sa besplatnim koncertima za trudnice, bebe i decu. Uz svesrdnu podršku Švajcarske ambasade ovaj put će održati seriju koncerata u "Sali za džudo", na Spensu u Novom Sadu.

"Biti roditelj u ovom vremenu ume da bude stresno i naporno, pogotovu za trudnice i majke sa malom decom, pa mi je bila velika radost da vidim roditelje i bebice kako se potpuno opuštaju i uživaju u muzici. Bilo je dosta trudnica, mnogo malih beba od 2 meseca pa naviše i muzika je svima donela osmeh na lice. Ovo su mi emotivno najispunjeniji koncerti", izjavio je ovaj Novosađanin.

Program je specijalno namenjen trudnicama, bebama i deci do tri godine, a biće izveden na klaviru, mandolini, dečijim igračkama i mnogobrojnim Trkuljinim instrumentima, dodaje se u saopštenju

"Trkuljin Bebarium" je zamišljen kao prostor ispunjen muzikom u kome bebe i bebice koje tek treba da se rode budu preplavljene nežnim i toplim zvucima koji će ih opuštati i stimulisati kognitivne procese.

"Slušanje zdrave i harmonične muzike u prenatalnom i postnatalnom periodu povoljno utiče na razvoj intelektualnih i kreativnih sposobnosti deteta i utiče pozitivno na formiranje ličnosti", navodi se u saopštenju.

Serija jednočasovnih koncerata "Trkuljin Bebarium" će se održati u subotu 10. maja u Novom Sadu u "Sali za džudo" na Spensu, u tri termina, u 10:00, 12:00 i u 14:00, kako bi roditelji mogli da dolazak prilagode bebinim dnevnim potrebama. Za dečicu od 3-6 godina Trkulja će održati poseban poklon koncert u terminu od 16 -17 časova.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a organizatori mole roditelje da obuću ostave na tribinama i pridruže se deci na strunjačama.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti