fbpx

Košarkaši Radničkog pobedama za srpski plej-of

Košarkaši Radničkog pobedama za srpski plej-of

U devetom kolu Superlige Srbije kragujevački Radnički će biti domaćin Crnokose iz Kosjerića. Utakmica je na programu u sredu od 19 časova.

Nakon osam kola domaćeg prvenstva, ekipe se su pozicionirane kako se i očekivalo uoči početka sezone. Kragujevčani su među najozbiljnijim konkurentima za plasman u srpski plej-of, time i ABA ligu. Trenutno su na četvrtom mestu, imaju učinak 4-4. Crnokosa ja sa skorom 2-6 pretposlednja, ali slovi za neugodnog rivala koji može da poremeti računicu svim favoritima. Savladali su Borac u Čačku 72:80 i FMP na svom parketu 71:64, a nedostaje im krupniji "plen" za koji vrebaju priliku već u Jezeru.

Aktuelnu sezonu u srpskom šampionatu proanalizirali su nikola Jevtović, mlada uzdanica trenera Nikolića, i jedan od glavnih oslonaca, kapiten Stefan Birčević.

Jevtović: Nema nekih velikih iznenađenja. Zvezda i Partizan se izdvajaju kao sigurne ekipe za plej-of i Jadran, a otvoreno je pitanje ko će da bude treći i četvrti. Za sada smo Mega Vizura i mi glavni favoriti za preostala mesta koja i sledeće godine vode u ABA ligu. Bitno je da pobeđujemo sve ekipe iz KLS, to obezbeđuje plasman.

Birčević: Ova tri-četiri dana su nam prekretnica u borbi za plej-of. Ne mislim da smo Mega Vizura i mi još uvek glavni preostali favoriti za plej-of. Uz Crnokosu, za vikend igramo protiv Metalca u Valjevu, biće to odlučujuća bitka da prebrinemo tu brigu za četvrto mesto, za početak. Kasnije sa Megom sledi "razračunavanje", pokušaćemo da budemo treći i da ne "plaćamo" Jadran.

Kosjerci su već bili gosti Kragujevčana, u prijateljskom susretu pobednici su bili domaćini 100:69. Šumadinci su osvojili bodove u prvom superligaškom susretu na terenu najprijatnijeg iznenađenja iz Košarkaške lige Srbije. Bili su u prednosti sve vreme, posle 30 minuta imali su prednost od sedam poena, a otpor žilavog rivala slomili su u odlučujućih deset minuta za trijumf 74:90.

Jevtović: Crnokosa ove sezone me podseća na Slobodu iz prošle, za koju sam igrao. Nemaju nikakav pritisak, ABA liga nije njihov cilj, oni žele da iznenade neku jaču ekipu, kao što su Užičani to uradili Radničkom prošle godine. Ekipa koja rasterećeno igra protiv ABA ligaša nije laka za savladavanje. Unapred "upisani" bodovi su najteži.

Birčević: U Kosjeriću sam bio prijatno iznenađen dolaskom naših ljudi iz Kragujevca, imali smo pun autobus navijača. Zahvaljujem se i ovaj put svima koji su nas podržali na gostovanju protiv Crnokose, ali i svima koji redovno dolaze u Jezero, nebitno je da li je protivnik Partizan ili Crnokosa. Pozivam ih da budu uz nas u sredu uveče. Ekipa iz Kosjerića igra jako rasterećeno. Agresivni su, protiv nas su se držali sve do kraja treće četvrtine. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani da bismo izašli kao pobednici iz sutrašnjeg meča, pa da razmišljamo o možda najbitnijoj utakmici protiv Metalca.

Sudijsku trojku na predstojećoj utakmici činiće: Jovčić, Obrknežević, J. Juras.

Ulaznice za meč Radnički-Crnokosa, po ceni od 100 dinara, biće u prodaji u sredu posle 12 časova na blagajnama hale Jezero. Važe sezonske karte.

TV-prenos nije najavljen, obezbeđen je internet-prenos.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti