fbpx

Ivana Španović uvek uz Srbiju - rekord i medalju posvećuje našem narodu

Ivana Španović uvek uz Srbiju - rekord i medalju posvećuje našem narodu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da je presrećna zbog obaranja državnog rekorda i osvajanja drugog mesta na mitingu Dijamantske lige u Šangaju i poručila da taj uspeh posvećuje narodu u Srbiji koji prolazi kroz teške trenutke zbog poplava.

Ona je skokom u dalj od 6,85 metara postavila nacionalni rekord na otvorenom, što je za tri centimetara bolji rezultat nego prošle godine na Svetskom prvenstvu Moskvi.

"Želim prvo da istaknem da sam strašno potrešena situacijom u Srbiji, današnji uspeh i nacionalni rekord posvećujem našem narodu koji ovih dana prolazi kroz velike nedaće i teškoće zbog poplava koje su zadesile našu zemlju. Sve vreme u Šangaju sam razmišljala na koje načine mogu da pomognem i ovaj uspeh pripada Srbiji. Što se tiče samog rezultata na takmičenju zaista sam presrećna. Početi sezonu sa skokom 6,85 pokazuje da smo vredno i naporno trenirali i da smo na dobrom putu ka još boljim ostvarenjima", rekla je Španovićeva posle mitinga.

Španovićevu sledeće takmičenje u seriji mitinga Dijamantske lige očekuje 30. maja u američkom Judžinu.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti