fbpx

Ruski košarkaški šampion CSKA : "Rusija-Srbija! Pomažemo zajedno!"

Ruski košarkaški šampion CSKA : "Rusija-Srbija! Pomažemo zajedno!"

Posle apela navijača fk Zenit iz Sankt Peterburga, oglasili su se i sportisti iz čuvenog  ruskog košarkaškog  kluba  CSKA na svom zvaničnom sajtu pozvao je sve da doniraju novac za pomoć poplavljenima u Srbiji.

Armejci' su već donirali dva miliona rubalja (42.500 evra), a na sajtu se navode i upustva za uplatu pomoći na račune Ministarstva finansija, dok je tekst naslovljen sa "Rusija – Srbija! Pomažemo zajedno!".

"Tragedija koja je pogodila bivšu Jugoslaviju donela je patnje hiljadama ljudi. Ne možemo da ostanemo po strani – već smo poslali dva milona rubalja pomoći, ali tu nećemo stati", počinje vest na sajtu CSKA i dodaje se:

"Najveće poplave i razaranja dogodile su se Srbiji. Naš bratski narod izgubio je mnogo života, oko 25 hiljada ljudi evakuisano je za samo pet dana, a mnogi Srbi ostali su bez domova, vode za piće, struje... Pozivamo sve brižne ljude da se priključe igračima, trenerima i rukovodstvu CSKA, koji su spremni da pomognu i da šalju sredstva. Novac za pomoć srpskom narodu možete uplatiti na račune, a i u prostorijama kluba ima više kutija u kojima skupljamo donacije".

Izvod sa sajta CSKA:

Русија – Србија! Помогаем вместе!

Трагедия в бывшей Югославии, где в результате крупного наводнения пострадали тысячи человек, объединила мир. Армейцы не остаются в стороне: клубом в фонд помощи уже перечислены 2 млн рублей. На этом мы не остановимся!

Самые большие по площади затопления, крупные разрушения пришлись на долю Сербии. Братский народ потерял десятки жизней, около 25 тысяч человек эвакуированы за первые пять дней катастрофы, многие люди остаются без крова, питьевой воды, электроэнергии, с частью районов страны утеряно транспортное сообщение.

Призываем всех неравнодушных присоединиться к игрокам, тренерам, работникам, руководству ПБК ЦСКА, которые увеличат армейский благотворительный вклад. Деньги на помощь сербскому народу можно перевести по указанным ниже счетам или передать через отдел продаж клуба, где установлен ящик для сбора средств.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti