fbpx

Novak spreman za Rolan Garos - ovo je godina uspeha

Novak spreman za Rolan Garos - ovo je godina uspeha

Nastupi na poslednja dva turnira na Rolan Garosu, daju mi dovoljno razloga da se nadam da je ovo moja godina – kaže za "Novosti" drugi teniser sveta.

NOVAK Đoković juriša na jedni pehar koji mu predugo nedostaje u riznici grend slemova. Pariz se urotio, nikako da skine čini nad crvenom šljakom Šatrijea. Svi se nadaju da je, ovo, ipak, konačno, Noletova godina.

Da li jenajzad došlo vreme da "padne" i Rolan Garos?

- Iskreno se nadam! Nastupi na poslednja dva turnira na Rolan Garosu, daju mi dovoljno razloga da se nadam da je ovo moja godina. Ali, ne mogu previše mislima i energijom da budem u poslednjim fazama turnira. Traje dve nedelje, na njemu učestvuje 128 igrača koji su izuzetno motivisani, koliko i ja, da se pokažu u najboljem svetlu. Potrebno je, dakle, ići vrlo skromno, biti u sadašnjem trenutku i samo razmišljati o narednom izazovu - kaže Nole za "Novosti".

Da li je bilo dovoljno vremena za odmor?

- Nisam igrao u Madridu, i samim tim ne osećam se previše iscrpljeno fizički, iako sam ima težak turnir u Rimu. Ruka je dobro izdržala, igrao sam bez bolova. Zdrav sam, veoma motivisan i inspirisan da ovde odigram svoj najbolji tenis.

Koliko u svemu znači trijumf u Rimu?

- Titula koju sam osvojio pre nekoliko dana u Rimu, definitivno će mi pomoći za samopouzdanje i samouverenost pred početak ovog grend slema, kao jednog od najvećih turnira na svetu. Ali, ima mnogo igrača koji su u izvrsnoj formi, kao što su Raonić, Nadal, Federer, Vavrinka, Nišikori i drugi iz novije generacije mlađih igrača koje je pokazala i dokazala da može da se nosi s vrhunskim igračima i da može da pobeđuje na ovako velikim turnirima. Biće zato vrlo zanimljivo videti ko će na kraju podići trofej - zaključio je Đoković.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti