fbpx

Ivana Španović fantastičnim skokom do ličnog rekorda od 13,64 metara!

Ivana Španović fantastičnim skokom do ličnog rekorda od 13,64 metara!

Srpska atletičarka Ivana Španović postigla je na Kupu šampiona za klubove u Portugaliji lični rekord u troskoku rezultatom 13,64 metara.

Španovićeva je nastupila kao pojačanje turskom klubu Enka i dala svoj doprinos u čak tri discipline.

Ona se prvog dana takmičila u troskoku i štafeti 4x100 metara, dok je drugog dana nastupila u svojoj glavnoj disciplini, skoku udalj. U ukupnom plasmanu turski klub Enka zauzeo je treću poziciju.

"Ovo je bio odličan kontrolni trening pred novi miting serije Dijamantske lige koji nas očekuje sledećeg vikenda u Judžinu. Ivana je popravila svoj najbolji rezultat u troskoku za 10 santimetara, dok je u skoku u dalj zabeležila 6,45 m. Prvi put ove godine Ivana je skakala iz punog zaleta, ali nas je jak vetar omeo da zalet uvežbamo u potpunosti. I pored problema sa zaletom i vrlo malim prestupom, zadovoljan sam kako je skakala, jer su svi skokovi bili tehnički lepo izvedeni i imali odličnu daljinu" izjavio je trener Goran Obardović, a prenosi pres služba srpske atletičarke.(Tanjug)

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti