fbpx

Košarkaši Radničkog puni elana za nove pobede

Košarkaši Radničkog puni elana za nove pobede

Takmičenje u Superligi Srbije nastavlja se u utorak kada su zakazane sve utakmice desetog kola. Kragujevački Radnički će od 19 časova i 30 minuta igrati revanš-meč u Valjevu protiv Metalca.

Period između dva kola u čitavoj zemlji protekao je sa sportskim obavezama u drugom planu, sportisti su bili u svakodnevnim humanitarnim akcijama. Identično je bilo i u prestonici Šumadije, kaže Sava Lešić na početku najave kola.

Lešić: Velika je katastrofa pogodila našu zemlju. Koliko smo mogli, trudili smo se i mi u klubu da pomognemo naše sunarodnike u ovoj situaciji, ako je ikako moguće da im olakšamo život. Što se sportske strane tiče, trenirali smo redovno, malo je slobodnih dana bilo jer se znalo da će takmičenje jednom da bude nastavljeno. Nismo smeli da se opustimo, čekaju nas ključne utakmice u sezoni. Želimo da budemo maksimalno spremni da ostvarimo planirano.

U prvom susretu ova dva rivala Šumadinci su kao domaćini slavili 80:69. Prednost iz prve četvrtine od deset poena (21:11), uvećana je za isto toliko u drugoj (28:18), pa je Radnički za 20 minuta odmakao na 49:29. Međutim, Valjevci su se sabrali, bili bolji u drugom delu susreta i do kraja smanjili razliku na 11 poena. Lešić kaže da je dobro izanalizirana ta pobeda, posebno treća i četvrta četvrtina.

Lešić: U prvoj utakmici u Jezeru imali smo vrhunski pristup u prvo poluvremenu. U drugom je došlo do opuštanja, pa su znatno smanjili razliku. To im sada daje nadu da mogu da nas iznenade u Valjevu. U međuvremenu su sve uigraniji, Popović potvrđuje da je velika opasnost po suparnike, timska igra ih takođe krasi. Pristupićemo im kao "jadrancima".

Nakon devet kola, Radnički je sa pozitivnim učinkom 5-4 na pola puta od ostvarenja klupskih ambicija. Na četvrtom je mestu, ima dve pobede više od Metalca, što uvećava značaj eventualnog trijumfa u Valjevu.

Lešić: Mi se nalazimo u ciljanoj zoni na tabeli, ali to nije naš krajnji cilj. Puni elana "napadamo" treće mesto. Igramo za učešće sledeće sezone u ABA ligi bez plaćanja specijalne pozivnice. Valjevci nisu ni najmanje naivan protivnik. Dve su različite ekipe kada igraju u gostima i na domaćem terenu. Biće znatno teže u ovom revanšu, ali ako svi pojedinačno odigramo kako znamo i uz to timski, neće biti problema. Naš pristup je presudan.

Sudijsku trojku u valjevskoj hali "15. septembar" činiće: Nešković, Nikolić i Pecelj.

I ostale utakmice ovog kola zakazane su za utorak, svuda je početak u 19 časova:

Borac - FMP
Crvena zvezda - Mega Vizura
Crnokosa - Partizan
Utakmice 10. kola počinju minutom ćutanja za sve postradale u katastrofalnim poplavama koje su se dogodile u Srbiji.

Naredni meč u hali Jezero Radnički će odigrati već u četvrtak 29. maja, kada dočekuje lidera prvenstva C. zvezdu.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti