fbpx

Ivan Grujin: Radnički će igrati ABA ligu

Ivan Grujin: Radnički će igrati ABA ligu

Kragujevački KK RADNIČKI je protiv Mega Vizure propustio priliku da sa treće pozicije Superlige zapliva Jadranskom ligom, ali će ipak, dogodine, kao četvrtoplasirani tim biti deo regionalnog košarkaškog karavana. Četvrta pozicija ga obavezuje da, kako sada pravila nalažu, za jadransku ulaznicu izdvoji 150.000 evra.

Pre svega, želim da istaknem da smo zadovljoni plasmanom u Jadransku ligu i četvrtom pozicijom. Imali smo šansu da na svom parketu odlučujemo o trećem mestu, napravili suficit od 24 poena u 25. minutu. Sami smo krivi što nismo pobedili - realan je predsednik Radničkog Ivan Grujin. - Pre starta Superlige cilj je bio da budemo među četiri ekipe. Nije bilo lako, jer su se mnogi pojačali.

Ekipu očekuju polufinalni dueli sa Partizanom, a upravu komunicija sa ABA ligom oko „vajld karde".

- Znate da je Superliga uputila jedan vid molbe regionalnom takmičenju da, ako je moguće, dozvoli da se „vajld karta" ove sezone ne plati. Kako god da ABA odgovori, Radnički će ispuniti sve uslove za igranje u regionalnom šampionatu - decidiran je Grujin.

Prethodnih dana bilo je nagađanja da bi Radnički tokom leta mogao da promeni sredinu.

- Niti smo sa bilo kim pričali, niti je nas bilo ko zvao, tako da ne znam odakle sva ta nagađanja. Ako neko hoće da priča na tu temu, valjda je normalno da se nama obrati. Kada smo izgubili kuću u Vršcu, Kragujevac nas je primiio raširenih ruku, grad se saživeo sa klubom i obratno. Ako budemo imali podršku u Kragujevcu kao do sada, nema bilo kakvih razloga da razmišljamo i pričamo na temu odlaska.

Tokom sezone Kragujevčani su se borili i sa finansijskim nedaćama, koje ih, pak, nisu sprečile da ispune ciljeve.

- Kao i svugde, ni kod nas nije sjajna finansijska situacija. Pričamo sa potencijalnim sponzorima. Teško je u današnje vreme naći dinar, neko želi samo da se reklamira, neko pomaže iz isključive ljubavi prema košarci... Nastavljamo da se borimo...

REŠAVANjE DUGOVANjA
UPOREDO sa obavezama prema igračima iz sadašnjeg tima, Radnički se trudi da isplati i ranija dugovanja. Prvi na listi čekanja su igrači koji su podneli tužbu FIBA BAT.
- Pregovaramo sa igračima koji su podnelu tužbe. Mislim da smo u dobrom smeru da rešimo te slučajeve - kaže Grujin.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti