fbpx

NOVAK KAO NOSILAC KREĆE U OSVAJANJE VIMBLDONA

NOVAK KAO NOSILAC KREĆE U OSVAJANJE VIMBLDONA

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da bude postavljen za prvog nosioca na Vimbldonu, prenosi „Sports Ilustrejted".

Određivanje nosilaca na trećem Gren slemu sezone ne vrši samo na na osnovu ATP liste, već na osnovu formule, koja uključuje i rezultate tenisera na travi.

Ti rezultati dovode do toga da bi Novak, koji je trenutno drugi na svetu, trebalo da bude prvi nosilac na najprestižnijem turniru na svetu, ispred Rafaela Nadala, prvog reketa sveta.

Do pomeranja bi došlo i kod trećeg nosioca, pošto bi domaći teniser Endi Mari, koji je peti na svetu, zbog prošlogodišnje titule na Vimbldonu, bio treći nosilac, ispred dvojice Švajcaraca Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke.

Za formulu po kojoj se dobijaju nosioci za Vimbldon koristi se ATP lista od nedelje pre Vimbldona, bodovi na travi u poslednjih 12 meseci, kao i 75 odsto bodova najboljeg turnira na toj podlozi tokom 12 meseci pre toga.

Taj sistem objašnjava zašto bi pored Novaka i Mari dosta napredovao, pošto je prošle godine osvojio Vimbldon, a godinu dana ranije je igrao u finalu.

Vimbldon ćete i ove godine moći da pratite na televiziji B92, a takmičenje počinje 23. juna. Lista nosilaca biće objavljena u sredu.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti