fbpx

Ana prvi put u karijeri u finalu turnira na travi!

Ana prvi put u karijeri u finalu turnira na travi!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira u Bimingemu. Ivanvoićеva je u polufinalu, za samo 58 minuta igre, u njihovom drugom duelu pobedila Kineskinju Šui Žang sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

"Bila sam pomalo zabrinuta na početku, obzirom da sam sporo počela meč, mogla sam bolje da serviram, ali sam sa druge strane bila dobra u ostalim delovima igre, nisam joj dozvolila šanse, što je bilo bitno. Žang je odlična teniserka i sigurna sam da ćemo videti mnogo toga od nje u budućnosti. Srećna sam što igram ovde, ovo je sjajna priprema za Vimbldon i drago mi je što imam priliku da odigram ovoliko mečeva na travi."

Interesantno je da se Ana po prvi put u karijeri plasirala u finale nekog turnira na travi, a kakve je sve partije pružala proteklih dana u Engleskoj, možemo očekivati i da u nedelju podigne trofej. Redom su pred njom padale: Mona Bartel, Loren Dejvis, Klara Kukalova i sada Šuai Žang.

Ivanovićeva, koja je postavljena za prvog nosioca u Birmnigemu će se za trofej boriti protiv češke teniserke Barbore Zahlavova-Stricove.

Stricova je u polufinalu bila bolja od Kejsi Delakve sa 2:0, po setovima 7:6, 6:1.

U prvom setu, viđena je potpuno neizvesna borba, nijedna teniserka nije davala svoj servis i na kraju je taj brejk bilo jedino rešenje. U njemu je za nijansu bola bila Stricova.

Onda je, kao i mnogo puta do sada, Australijanka nakon prvog izgubljenog set izgubila i moral, pa je poraz bio neminovan. Ipak, levoruka Delakva može generalno da bude zadovoljna nastupom na ovom turniru, pošto je savladala igračice kao što su Kimiko Date i Samanta Stosur.

Delakva je jedna od onih koja bi mogla da bude favorit iz senke na predstojećem Vimbldonu. Što se tiče Ane i Zahlavove, srpska i češka teniserka su do sada odigrala dva meča, a oba puta slavila je Ana Ivanović.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti