fbpx

Dominatnom igrom Ana Ivanović osvojila Birmingem!

Dominatnom igrom Ana Ivanović osvojila Birmingem!

Srpska teniserka Ana Ivanović po prvi put u svojoj karijeri osvojila je turnir koji se igra na travi.

Ivanovićeva je na travnatoj podlozi u finalu turnira u Birmingemu za 79 minuta savladala Barboru Zahlavovu Stricovu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

Ana je potvrdila da je u sjajnoj formi ove sezone osvojivši već treću titulu, a ukupno 14. Ivanovićeva je osvojila i zlata vredne bodove u borbi za finalni turnir sezone u Singapuru, na kojem će biti mesta samo za osam najboljih.

Finalni meč protekao je u njenoj dominaciji, pa Čehinja nije imala previše prilika. Ipak, i Stricova može da bude veoma zadovoljna ovim turnirom, jer će osim bankovnog računa, znatno popraviti I plasman na WTA listi, pošto je verovatno očekuje ulazak među najboljih 50.

No početak meča nije obećavao ovakav ishod, jer je Ana ispustila sopstveni servis-gem, ali je odmah potom krenula njena furizona serija.

Naredna četiri gema osvojila je srpska teniserka, koja je bez ikakvih poteškoća privela prvi set kraju u svoju korist, a zatim je posle 1:1 u drugom osvojila ponovo četiri gema u nizu. Osim pobede i fantastičnih udaraca, raduje Anino kretanje i očigledno uživanje pri igri. Podsetimo da ona ne brani mnogo bodova na Vimbldonu pošto je prošle godine ispala već u drugom kolu od Eženi Bušar.

" Nisam mogla da imam bolju pripremu za Vimbldon, uživala sam na travi, titulom sam izgradilo toliko potrebno samopouzdanje. Publika je bila odlična i jedva čekam da se vratim sledeće godine."

Ova pobeda nad 62. igračicom sveta bila je treća Anina u isto toliko susreta sa Čehinjom, a Ani će pored 120.000 dolara doneti i 470 bodova, što će joj značajno pomoći da sa sadašnje 13 pozicije nastavi napredak ka Top 10, pošto će već od ponedeljka srpska teniserka zauzeti 11. poziciju. Zanimnljivo je pomenuti i to da Ana na turniru nije izgubila ni jedan set.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti