fbpx

SVETSKO ZLATO ZA SRPSKE DELFINE!

SVETSKO ZLATO ZA SRPSKE DELFINE!

Reprezentacija Srbije, najuspešnija u istoriji Svetske lige, osvojila je trofej i u Dubaiju, pobedom nad severnim susedima - 10:6!

Perfektnom igrom na obe strane bazena, agresivnom odbranom i raznovrsnim napadom, reprezentativci Srbije ponovo su osvojili Svetsku ligu! Osmi put!
Ubedljivom pobedom nad Mađarskom u Dubaiju, izabranici Dejana Savića potvrdili su da će u pravoj formi dočekati Evropsko prvenstvo u Budimpešti, od 14. do 27. jula. Domaćina EP pobedili su u subotu i četvrti uzastopni put!

SRBIJA - MAĐARSKA 10:6 (3:2, 4:0, 3:1, 0:3)

Golove za "delfine" postigla su petorica igrača. Filip Filipović i Stefan Mitrović po tri, Dušan Mandić dva, a Andrija Prlainović i Duško Pijetlović po jedan.

Trijumfom u finalu, reprezentacija Srbije potpuno je zaokružila uspešan nastup u zavšnici Svetske lige. Zaradila je 100.000 dolara i plasmanom u finale obezbedila i učešće na Svetskom prvenstvu u Kazanju, sledećeg leta.

Selektor Dejan Savić razigravao je u drugom poluvremenu sve igrače, razmišljajući i o pripremama za kontinentalno prvenstvo u julu, na kome će naša selekcija takođe braniti titulu. Takmičenje će početi u Grupi B, uz reprezentacije Mađarske, Nemačke, Hrvatske, Francuske i Španije.

Iznenađujuće zvuči podatak da Filip Filipović u subotu nije proglašen najboljim igračem završnog turnira Svetske lige. To je Deneš Varga, strelac četiri gola u finalu. Istovremeno, Gojko Pijetlović proglašen je najboljim golmanom takmičenja, a Filipoviću je pripala nagrada namenjena najboljem strelcu.

Bazen: Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid sportski centar.
Sudije: Gomez (Italija), Borel (Španija).

Igrač više: Srbija 6 (3), Mađarska 9 (1)

Peterci: Srbija 2 (1), Mađarska 1 (1).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 1, Nikić, Marković, Rađen, Filipović 3, Prlainović 1, S.Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor:Savić.

MAĐARSKA: Nađi, Gor-Nađi, Madaraš 1, Erdelji, Vamoš, Hošnjanski, Anjal, Sivoš, Da.Varga 1, De.Varga 4, Tot, Harai, Deker. Selektor:Benedek.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti