fbpx

Partizan šampion Srbije - nova titula u nizu za crno-bele!

Partizan šampion Srbije - nova titula u nizu za crno-bele!

Košarkaši Partizana osvojili su 13. uzastopnu titulu šampiona Srbije.

Crno-beli su sa 3-1 u seriji opet nadigrali najvećeg rivala Crvenu zvezdu, a titulu su osvojili pobedom 95:87 posle produžetka.

Junak pobede Partizana bio je Bogdan Bogdanović koji je dominirao sa 36 poena uz po 6 skokova i asistencija.

Crveno-beli su imali pet poena prednosti 3-4 minuta pre kraja regularnog dela meča, ali su Bogdanović, Tepić i Lovernj doneli crnobelima preokret.

Trojkom Blažiča desetak sekundi pre kraja Zvezda dolazi do produžetka. U dodatnih pet minuta odlično je odigrala odbrana Partizana, Tepić pogađa trojku, dva puta koš postiže Lovernj, a jednom sjajno pogađa i Bogdanović.

Sjajni bek zbog pet penala izlazi 40 sekundi pre kraja, ali Partizan je tada stekao +5 koje je sačuvao do kraja i nastavio dominaciju u Srbiji.

Bogdanovića je najbolje pratio upravo kapiten Lovernj sa dabl-dablom od 15 poena i 10 skokova, 12 poena je dodao Đorđe Gagić, a po 11 Aleksandar Pavlović i Milenko Tepić koji je imao osam skokova.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Dženkins sa 16 poena, po 14 su ubacili Lazić i Nelson koji je imao i 5 skokova uz 6 asistencija, dok je samo 10 ubacio Boban Marjanović uz 5 skokova.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti