fbpx

Sjajna igra i pobeda Novaka na startu Vimbldona!

Sjajna igra i pobeda Novaka na startu Vimbldona!

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u ponedeljak u drugo kolo Vimbldona, pošto je na startu turnira ubedljivo savladao Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 3:0, po setovima 6:0, 6:1 i 6:4.

Djoković, koji je postavljen za prvog nosioca trećeg gren slem turnira u sezoni, dominirao je na terenu na početku meča. On je za samo 25 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima, ne prepustivši protivniku nijedan gem.

Sa istom igrom Djoković je nastavio i u drugom setu, pošto je osvojio pet vezanih gemova, da bi Golubjev tek u šestom gemu došao do svog prvog gema, ali to je bilo sve što je uradio.

U trećem setu vidjena je potpuno drugačija slika, pošto je Golubjev bio sigurniji na svom servisu, pa se igralo gem za gem sve do devetog gema kada je Djoković napravio još jedan brejk.

U narednom gemu Djoković je, uz male poteškoće, došao do prve meč lopte koju je i iskoristio i posle sat i 30 minuta se plasirao u naredno kolo Vimbldona.

Djoković će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Čeha Radeka Štepaneka, koji je ranije istog dana savladao Urugvajca Pabla Kuevasa sa 3:0 u setovima.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti