fbpx

Bojana izbacila Azarenku i plasirala se u treće kolo Vimbldona

Bojana izbacila Azarenku i plasirala se u treće kolo Vimbldona

Bojana Jovanovski je u 3. kolu Vimbldona! Srpska teniserka je uspela da pobedi jednu od najboljih igračica sveta, Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:5 i prvi put u karijeri obezbedi mesto u trećoj rundi takmiečnja na Gren slemu u Londonu. Meč je trajao dva časa i 9 minuta.

Odlično je srpska teniserka počela meč sa Azarenkom, iz koje je duga pauza, što se i te kako videlo u njenoj igri. U drugom setu uloge su bile zamenjene i osma "kosturašica" je uspela da dođe do svoje igre i izjednači rezultat.

Bojana je u trećem setu prva napravila brejk i povela sa 2:0, ali je Beloruskinja već u sledećem gemu uzvratila istom merom. Međutim, to nije poremetilo Jovanovsku koja je ekspresno i drugi put u ovom delu meča oduzela servis rivalki (3:1). Povela je i 4:1, a onda stala. Azarenka je izjednačila na 4:4 i u neizvesnoj završnici obe igračice su imale da slave. Ipak, Bojana je na 6:5 napravila četrvti brejk u meču i ostvarila veliki trijumf.

Statistički gledano Azarenka je u gotovo svim statističkim elementima bila bolja od Jovanovske, ali je imala samo 19 odsto realizacije brejk lopti (16-3), za razliku od Srpkinje (7-4).

U borbi za plasman u osminu finala Jovanovska će sa sastati s pobednicom meča Tereza Svitkova (Češka) - Koko Vandevege (SAD).

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti