fbpx

Novak istrajno i sigurno gazi travu Vimbldona,pobeda za polufinale!

Novak istrajno i sigurno gazi travu Vimbldona,pobeda za polufinale!

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u sredu u četvrtfinalu pobedio Hrvata Marina Čilića sa 3:2, po setovima 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2.

Djoković će u polufinalu igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je ranije danas pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:0.

Prvi nosilac na Vimbldonu je lako i za nešto manje od pola sata dobio prvi set, pošto je čak dva puta oduzeo servis Čiliću.

Na početku drugog seta, već u prvom gemu, srpski teniser je imao dve brejk prilike, ali ih nije iskoristio. Ono što nije pošlo njemu za rukom, jeste Čiliću u četvrtom gemu. Hrvat je tada poveo sa 3:1, u narednom gemu je potvrdio brejk, pa je set lako priveo kraju i izjednačio na 1:1.

U trećem setu se vodila velika borba, i Djoković i Čilić su propustili po nekoliko brejk šansi, da bi obojica u finišu seta, ipak, napravila po jedan brejk. Pobednik ovog dela igre rešen je u taj-brejku u kojem je Čilić napravio jedan mini brejk više što mu je bilo dovoljno za 2:1 u setovima.

Djoković je u četvrtom setu zaigrao mnogo bolje, pa je već na startu napravio dva brejka i poveo sa 4:0, što je do kraja seta bilo nedostižno za Čilića.

I peti set je počeo kao i četvrti. Djoković je u prvom gemu napravio brejk, koji je održavao do sedmog gema kada je još jednom oduzeo servis Čiliću.

U narednom gemu srpski teniser je odlično servirao, ne dozvolivši Čiliću ni najmanju šansu da se vrati u meč, pa se posle tri sata i 24 minuta igre plasirao u polufinale Vimbldona.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti