fbpx

Samo korak do trofeja - Novak u finalu Vimbldona!

Samo korak do trofeja - Novak u finalu Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u svoje treće finale prestižnog Gren slema Vimbldona.

Đoković je posle velike borbe u polufinalu savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 3-1, po setovima 6:4, 3:6, 7:6, 7:6.

Prvi set, nakon dobrog servisa oba tenisera, Đoković je rešio jednim brejkom u petom gemu.

Mnogo neizvesnija borba viđena je u sledećem setu, u skoro svakom gemu teniseri su imali po brejk šansu, poveo je Novak 3:1, ali tada stao, pa je Dimitrov sa pet uzastopnih gemova stigao do izjednačenja u setovima.

U narednom setu teniseri su opet bili sigurni na svoj servis, Dimitrov je imao jedinu brejk priliku ali je nije iskoristio, da bi Đoković bio ubedljiv u taj-brejku sa 7:2 za novu prednost.

Usledila je žestoka borba u četvrtom setu, Đoković prvi pravi brejk ali mu Bugarin odmah uzvraća, pa je opet usledio taj-brejk.

Ovaj put bolje je počeo Dimitrov i sa dva mini-brejka stigao do 6:3 i set lopte. Međutim, ne koristi nijednu, pa Novak preokreće rezultat i posle tri sata igre stiže do konačne pobede.

Novak će se za svoj drugi trofej na Vimbldonu boriti sa boljim iz duela u kojem se kasnije sastaju Rodžer Federer i Miloš Raonić.

Đoković će igrati za svoju sedmu Gren slem titulu. Srpskom teniseru je za povratak na poziciju broj jedan na ATP listi potreban trijumf na Vimbldonu.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti