fbpx

Trijumf Troickog za povratak na veliku scenu!

Trijumf Troickog za povratak na veliku scenu!

Došao je i taj dan... Dan povratka Viktora Troickog na teniseki teren. Srbin je zbog pozitivnog doping testa pauzirao godinu dana, a na put povratka krenuo je iz Gštada.

Na startu turnira u Švajcarskoj pobedio je osmog nosioca, Austrijanca Dominika Tijema sa 7:6 (7:4), 6:4.

- Uvek ću nositi taj osećaj gorčine zbog suspenzije. ITF je pokušao da uništi moju karijeru, i nikad neću zaboraviti šta se desilo. Na sudu su me žestoko napali, želeli su da me "ugase" i potpuno upropaste. Ali, nadam se da ću im pokazati da u tome nisu uspeli - poručio je trenutno tek 847. teniser na svetu i otkrio da su ga i ove godine nekoliko puta testirali na doping, iako je bio van "belog sporta".

Viktora u drugom kolu turnira u Gštadu očekuje duel sa Kazahstancem Andrejom Golubjevim.

- Ne očekujem bilo šta da se desi preko noći, niti vrhunske rezultate već sada. Biće i pritiska, to je sigurno, ali svestan sam da mi je ovo prvi turnir posle godinu dana. Ne znam kako će mi kasnije ići protiv rivala iz samog vrha, ali će mi verovatno trebati nekoliko mečeva ili par turnira pre nego što krenem da igram kako mogu.

Srbin je dobio specijalnu pozivnicu za Gštad, a sličnih muka, molbi i čekanja biće sigurno još.

- Nije lako krenuti od nule. Nemam zaštićeni renking, niti bilo kakvu drugu pogodnost, što otežava celu situaciju. Ali, jednom sam već stigao do vrha, i verujem da mogu ponovo da uradim tako nešto - kaže Viktror.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti