fbpx

Orlići u polufinalu EP u fudbalu - srpska mladost u vrhu Evrope

Orlići u polufinalu EP u fudbalu - srpska mladost u vrhu Evrope

Omladinsku reprezentaciju Srbije sekunde su delile od eliminacije sa Evropskog prvenstva u Mađarskoj ali su izabranici Veljka Paunovića golom Staniše Mandića u 90. minutu duela sa Bugarskom stigli do plasmana u polufinale i na SP za igrače do 20 godina koje se 2015. igra na Novom Zelandu.

Ništa nije išlo večeras "Orlićima" kako su želeli, imali su inicijativu i stvorili više šansi za postizanje gola ali do tako željenog pogotka nisu uspeli da stignu za 89 minuta igre.

Bugarska, iako najslabija selekcija u grupi "B", pokazala se kao tvrd orah i vrlo se lako moglo dogoditi da nas remi bez golova sa istočnim komšijama košta plasmana u polufinale Evropskog prvenstva.

Kako je Nemačka drugi meč trećeg kola rešila u svoju korist rezultatom 2:0, Srbiji je bio neophodan samo taj jedan gol a postigao je talentovani napadač Čukaričkog Staniša Mandić u 90. minutu susreta.

Dubinska lopta pred gol Bugara zbunila je defanzivce te reprezentacije a Mandić se najbolje snašao i doneo Srbiji plasman u polufinale EP i mesto na SP za igrače do 20 godina koje se 2015. igra na Novom Zelandu.

Srbija je takmičenje po grupama završila kao drugoplasirana sa pet osvojenih bodova pa će u polufinalu igrati protiv Portugala što će biti repriza prošlogodišnjeg polufinalnog susreta sa EP u Litvaniji.

Tada su srpski omladinci slavili posle boljeg izvođenja penala a ako možemo da biramo nebismo imali ništa protiv da se istorija ponovi.

Drugi polufinalni par čine Nemačka i Austrija a utakmice se igraju u ponedeljak.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti