fbpx

Srbija šampion Evrope - veličanstvena pobeda srpskih vaterpolo junaka

Srbija šampion Evrope - veličanstvena pobeda srpskih vaterpolo junaka

Srbija postala prvak Evrope na impresivan način. U velikom finalu, pred oko 10.000 navijača na plivalištu Margit Siget u Budimpešti, Mađarska savladana 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1).

Kao i pre dve godine, na kraju prvenstva Starog kontinenta biće svirana himna "Bože pravde"! Apsolutno zasluženo i apsolutno očekivano, od prvog minuta finala!

Ostaće upamćeno da je reprezentacija Srbije u nedelju uveče, u Budimpešti, potopila domaćina i potvrdila da joj nema premca u Evropi!

MAĐARSKA - SRBIJA 7:12!

Iako smo od početka Evropskog prvenstva čekali da izabranici Dejana Savića zaigraju kako znaju i iako su i sami govorili da nisu bili zadovoljni svojom formom, kraj turnira doneo je već viđenu sliku - srpsku trobojku nad ostalim zastavama!

Od drugog poluvremena istorijskog polufinala sa Crnom Gorom, najbolji srpski vaterpolisti zaigrali su kao u transu, pokazali pobednički karakter i DEMONSTRIRALI SILU!

Ni Crnogorci za 16 minuta polufinala, ni Mađari za 32 minuta finala nisu mogli ni znali kako da igraju protiv velesile iz Srbije!

Svetski šampion nadigran je u nedelju uveče sa pet golova razlike! Srbija je ovogodišnjoj tituli Svetske lige pridodala i zlato Evropskog prvenstva!

Prvi gol postigao je Nikola Rađen u 5. minutu, za 1:0. Drugi je pogotio Andrija Prlainović, za 2:0, a zatim su uzastopno pogađali Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Živko Gocić, pa Dušan Mandić, za do tada maksimalnih "plus 5" - 6:1!!!

Mađari su bili u šoku, Srbi su nastavili da pogađaju, a nagoveštaj neizvesnosti unesen je u meč tokom treće četvrtine, kada su domaći vaterpolisti prišli na tri gola zaostatka - 6:9.

Ipak, Filip Filipović pogodio je već na početku poslednje četvrtine za 10:6. Pobednik je bio nagovešten, a definitivno potvrđen kada je kapiten Gocić tri minuta pre kraja potvrdio pobedu, za maksimalnih 12:6!

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti