fbpx

''Uspavana lepotica'' premijerno u Novom Sadu

''Uspavana lepotica'' premijerno u Novom Sadu

Ansambl Balet Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu četvrtak će u 19 sati na sceni „Jovan Đorđević" premijerno izvesti predstavu „Uspavana lepotica" Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Logunova i pod dirigentskim vođstvom Mikice Jevtića.

Autor scenografije je Boris Maksimović, a kostima Mirjana Stojanović-Maurić. Princezu Auroru će tumačiti Ana Pavlović, prvakinja Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda dok će lik Princa Dezire tumačiti Andrej Kolčeriju, prvak Baleta SNP-a.

U istim ulogama će na prvoj repriznoj predstavi u subotu, 15. juna igrati Ana Đurić i Liviju Har, solisti Baleta SNP-a.

U ostalim ulogama pojaviće se Katarina Kljajić (Vila Jorgovan), Andreja Kulešević (Vila Karabos), Dunja Lepuša (Princeza Florina), David Gruoso (Plava Ptica), Takuja Sumitomo, Vlad Moldovan, Bojan Radnov i drugi.

Učestvuju solisti i ansambl Baleta, Orkestar SNP-a i učenici Baletske škole.

Podeli ovu vest

15/07/2024 0 comment

 Kompanija NIS nastavila je realizaciju programa izgradnje solarnih elektrana na svojim objektima, ostvarujući time značajne finansijske i ekološke efekte. Tako je u Pogonu za proizvodnju pijaće vode „Jazak“ izgrađena solarna fotonaponska elektrana ukupne snage 620 kWp koja je puštena u rad u junu ove godine. U pitanju je prva elektrana veće ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti