fbpx

Srpske odbojkašice zbrisale Amerikanke za finale na OI

Srpske odbojkašice zbrisale Amerikanke za finale na OI

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale olimpijskog turnira dramatičnom pobedom protiv selekcije SAD rezultatom 3-2.

Izabranice Zorana Terzića po setovima su slavile sa 20:25, 25:17, 25:21, 16:25, 15:13 i tako obezbedile petu medalju Srbiji.

Izabranice Zorana Terzića napravile su ogroman podvig pošto su posle Rusije izbacile i Ameriku i sada imaju šansu da osvoje zlatnu olimpijsku medalju.

Na startu meča Srbija je bila nervozna, pa nije iskoristila brojne servis greške rivalki koje su dobile prvi set. Usledila su dva fantastična seta Srpkinja, sve je funkcionisalo besprekorno u igri i Amerikanke su delovale izgubljeno posle tri seta.

Ipak, uspele su da se vrate u četvrtom, a onda je u petom viđena velika drama. Amerikanke su vodile tokom petog seta, imale su i tri poena prednosti (11:8), ali Srbija je odigrala herojski u finišu i prošla je u finale.

Naša selekcija igraće protiv pobednika duela Kina Holandija za zlato.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti