fbpx

Nole spreman za odbranu titule na US Openu

Nole spreman za odbranu titule na US Openu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje odbranu titule protiv Poljaka Jiržija Janoviča, odlučeno je žrebom u Njujorku.

Đoković je osvojio četiri od poslednjih pet Gren slemova i trenutno ima 12 osvojenih najvećih turnira.

Mogući rival srpskog tenisera u drugom kolu je Jirži Veseli koji ga je pobedio na Mastersu u Monte Karlu. Novak bi u trećem kolu mogao da igra protiv Martina Kližana, u osmini finala protiv Gaskea ili Iznera, u četvrtfinalu protiv Čilića ili Conge, a u polufinalu protiv Nadala ili Raonića.

U polovini žreba u kojoj je i srpski teniser nalazi se Rafael Nadal, dok je na drugoj strani kod Endija Marija Švajcarac Stan Vavrinka. Ono što bi trebalo napomenuti je i da je Huan Martin del Potro u polovini žreba u kojoj je i Mari. Marijev rival u prvom kolu biće Lukaš Rosol.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki počinje turnir duelom sa Raduom Albotom, rival Dušana Lajovića je Benoa Per, dok Janko Tipsarević igra protiv Sema Kverija u prvom kolu.

Projektovana četvrtfinala:

Đoković – Čilić

Nadal – Raonić

Tim – Vavrinka

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti