fbpx

Biciklom kraj voda Vojvodine

Biciklom kraj voda Vojvodine

Biciklistička tura „Kraj voda Vojvodine“je svojevrsna promocija ciklo turizma, turističkih, kulturnih i istorijskih sadržaja mesta koja se nalaze pored voda u Vojvodini. Održava se od 17. do 22. juna 2017. godine, a organizator je Biciklistički klub „Dubl“.

Bicikl je kao stvoren za upoznavanje Vojvodine. Biciklom ćete je upoznavati polako i detaljno, prirodu i ljude, prizore, zvuke i mirise. Vojvodina je skoro idealno ravna ali ne i monotona. Vozićete kroz šume koje uokviruju velike panonske reke, između nepreglednih žitnih polja, preko dina „evropske Sahare“, osvežiti na stazama koje vode preko Fruške gore i Vršačkih planina. Orijentiri će Vam biti tornjevi crkava koje su podizali vredni Vojvođani – branili su granice, isušivali močvare, obrađivali zemlju. Naseljavani su ovde i stanovnici iz udaljenih krajeva Evrope: Španije, Francuske, Nemačke, Ukrajine... Zato se ovde svaki putnik može osećati kao kod svoje kuće, bilo da je ona od drveta, naboja, čerpića, cigle ili kamena.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti