fbpx

Srbija maestralnom igrom do finala EP!

Srbija maestralnom igrom do finala EP!

Košarkaši Srbije igraće u finalu Evropskog prvenstva, prvi put posle 2009. godine! Ekipa Aleksandra Đorđevića u polufinalu je pobedila selekciju Rusije rezultatom 87:79 i u nedelju će se za zlato boriti sa Slovenijom.

Rusija je bila jedina ekipa koja je pobedila Srbiju na ovom turniru, ali je bilo jasno da će u polufinalu biti potpuno druga slika.

Srbija je od samog starta preuzela kontrolu, povela je 5:0, sredinom druge četvrtine je sjajnom serijom 14-0 od 28:26 došla do velikih 42:26, ali Rusija se nijednog trenutka nije predala predvođena sjajnim Aleksejom Švedom, pa je pobednik odlučen u samom finišu.

Početak drugog poluvremena pripao je Rusiji koja je serijom 13-2 prišla na samo -5 (57:52), Srbija je posle tajm-auta brzo odgovorila, vratila je dvocifrenu prednost, ali ni tu nije bio kraj.

Rusija je u poslednjoj deonici u nekoliko navrata hvatala priključak, četiri minuta pre kraja smanjila je na 75:73, a veoma važnu trojku ubacio je Micić. U samom finišu ključnih pet poena ubacio je najbolji igrač Srbije Bogdan Bogdanović koji će još veći teret verovatno morati da ponese u finalu.

Veliko slavlje pokvarila je povreda stopala Stefana Jovića koji je napustio parket u trećoj deonici i nije se do kraja vraćao u meč, pa ostaje da se vidi hoće li biti spreman za finale sa Slovenijom.

Fantastičan meč odigrao je centar Detroit Pistonsa Boban Marjanović koji je bio nerešiva enigma za Ruse, a završio je sa 18 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Bogdan Bogdanović odigrao je još jednu veliku utakmicu, bio je ključ u finišu, a završio je sa 24 poena (9-16), 3 skoka i 4 asistencije. Sjajan je bio i Lučić sa 13 poena i 8 skokova, a Jović je imao 8 poena, 6 asistencija i 3 skoka.

Na drugoj strani, Aleksej Šved je ubacio čak 33 poena uz 5 asistencija, ali i samo 8-20 iz igre. Voroncevič je dodao 14 poena i 4 skoka, a Mozgov 11 poena i 9 skokova.

 

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti