fbpx

Ivana posle velikog podviga: Konačno taj "zlatni skok"

Ivana posle velikog podviga: Konačno taj "zlatni skok"

Srpska atletičarka Ivana Španović napravila je ogroman uspeh osvojivši zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu fantastičnim skokom od 6,96 metara, a nakon podviga govorila je za medije o ponosu koji je osetila tokom intoniranja srpske himne.

„Osećaj je neverovatan – posle toliko neuspelih pokušaja i toliko drugih medalja i dobrih skokova, konačno sam došla do zlata. Zaita sam zadovolja i srećna zbog svog zlatnog skoka.“

Novinare je zanimalo kako se srpska atletičarka osećala kada je pobedila poslednjih godina dominantnu Britni Riz.

„Ona je posebna. Da nije bilo nje, mislim da ne bih toliko napredovala na ovaj način. Nas dve smo imale isti cilj – Britni je htela da odbrani zlato, a ja sam htela da joj ga uzmem. Na prošlom Svetskom dvoranskom prvenstvu bila sam veoma blizu toga da joj oduzmem zlato, ali sada sam to konačno uspela. Srećna sam što je ona ovde i što sam imalu priliku da se takmičim sa njom – ona me je inspirisala da se više trudim. Pravi je blagoslov takmiliti se sa takvom sportistkinjom."

Autor: Nikola Novaković

Medije

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti