fbpx

"Zlatar fest" vas zove na 17.Zlatarsku regatu

"Zlatar fest" vas zove na 17.Zlatarsku regatu

Na Trgu vojvode Petra Bojovića   Novoj Varoši  održaće se , šesti po redu "Zlatar fest" .Ova turističko-privredna manifestacija, koja promoviše ogromne potencijale koje ima Nova Varoš,održaće se u periodu od 26. do 29. Jula.Na ovom, važnom događaju za čitav kraj,  objedinjene su  brojne manifestacije, kao što su: "Zlatarska sirijada", "Sabor pevanja izvika", "Zlatarska regata" i "Zlatne ruke Zlatara".

U toku ovih više nego zanimljivih dešavanja, svakako da je najuzbudljiviji i najatraktivniji događaj ZLATARSKA REGATA, koja će se održati u subotu 28.jula, sa početkom u 9 časova kada je planiran dovoz i poniranje plovila, a nakon registracije učesnika u10 časova je polazak ispred Vizitorskog centra. U okviru regate, organizatori su pripremili mnogobrojna iznenađenja. Jezero ispod Zlatara nalazi se na 880 metara nadmorske visine i pripada Specijalnom rezervatu prirode Uvac, staništu retkih ptičjih vrsta, među kojima je pomenuti sup.Teće je po veličini u Srbiji.Brana izgrađena na jezeru je najveća kamena brana u Evorpi , zbog korišćenja vode za hidroelektrane , nivo vode u jezeru varira i do 45 m.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti