fbpx

Impresivan Đoković pregazio Ćorića i osvojio Šangaj!

Impresivan Đoković  pregazio Ćorića i osvojio Šangaj!

Novak Đoković osvojio je 32. Masters titulu u karijeri!

U finalu Šangaja, koji je Đoković osvojio četvrti put, Srbin je bio bolji od Borne Ćorića sa 6:3, 6:4 nakon sat i 35 minuta borbe i četvrte iskorištene meč lopte.

Od ponedeljka, Novak će biti drugi, a Borna 13. igrač sveta.

Prvi deo prvog seta doneo nam je dobar tenis i izjednačenu igru. Dobri napadi sa Bornine strane mreže i odlična odbrana sa Novakove strane učinili su meč zanimljivim. Oba igrača grešila su povremeno iz bekhenda, ali Ćorić je u ovom duelu bio igrač koji je morao da rizikuje i to ga je uvodilo u sitne greške.

Đoković je prvi set rešio u svoju korist jednim brejkom, napravljenim u šetom gemu, a u drugom setu je Ćorić nervozno izgubio gem već na samom startu.

U drugom setu, broj Ćorićevih grešaka se povećao, a Đoković je već u prvom gemu napravio brejk, a zatim i u trećem dobro namučio rivala. Nije se predavao Ćorić, uspeo je da dođe i do brejk lopte, ali ne i da je realizuje. Borio se Ćorić, ana kraju je spasio i tri meč lopte i naterao Đokovića da ostane na terenu malo duže i ipak servira za osvajanje titule.

Đoković na putu do titule nijednom nije izgubio gem na svoj servis, a rivalima je dozvolio samo četitri brejk lopte. Rodžeru Federeru je dva puta pošlo za rukom da bez izgubljenog brejka osvoji Masters turnir, a učinio je to pre Novaka i Aleksandar Zverev. Naravno, ovo se odnosi na Masters turnire odigrane od 1991, od kada se vodi ovakva statistika.

Đokovića sada očekuje Masters u Parizu i završni turnir u Londonu.

Autor: Maja Todić

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti