fbpx

Prvi put na Balkanu - Festival ekstremnih sportova - Trstenik 27.jul

Prvi put na Balkanu - Festival ekstremnih sportova - Trstenik 27.jul

Prvi put na Balkanu u Trsteniku će biti održan originalan Festival ekstremnih sportova. Očekuje se oko 150 učesnika, vrhunskih sportista u ovoj oblasti iz Srbije i inostranstva.

Oni će se takmičiti u više krajnje opasnih disciplina: paraglajding, parkur, rolerblejding (vožnja rolera sa preprekama), penjanje uz veštačku stenu, skejt bording, vejkbording („skijanje" na dasci)...

Među najekstremnijim stvarima koje će učesnici izvesti je" ramp džamp" (skakanje sa mosta preko Morave), „bejzdžamp" – skakanje sa dimnjaka Gradske toplane od 103 metra i „rap džamp" odnosno „šetanje" sa Kule, zgrade u centru Trstenika visoke 50 metara!

Za učesnike Festivala organizovan je kamp na prostoru gradske plaže kraj Morave.
Klub ekstremnih sportova „Trstenik" na čijem čelu je Miloš Mitrović, jedan od najpoznatijih srpskih alpinista i Turistička organizacija Trstenika, kao jedan od suorganizatora, očekuju veliki broj posetilaca ovog neobičnog događaja. Posetioci će uz prisustvo vrhunskih instruktora moći da se oprobaju u nekim od sportova.
Zvanično otvaranje Festivala je u subotu 27. jula u 10.00 časova na gradskoj plaži u Trsteniku.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti