fbpx

Fudbalski savez Srbije za sistemske promene u fudbalu

Fudbalski savez Srbije za sistemske promene u fudbalu

Fudbalski savez Srbije danas je pokrenuo Inicijativu za sistemske promene u funkcionisanju fudbalskog sporta u Srbiji koja bi trebalo da pomogne u stvaranju povoljnijeg ambijenta za funkcionisanje srpskog sporta uopšte.

fss.rs

Fudbalski savez Srbije uputio je danas Ministarstvu omladine i sporta predloge za sistemske promene u funkcionisanju fudbala u zemlji. Inicijativu je učestvujući na Okruglom stolu u organizaciji Ministarstva omladine i sporta "Srpski klupski sport - smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektive" prezentovao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.
Inicijativa FSS biče razmatrana kroz predstojeću javnu raspravu oko izmena i dopuna Zakona o sportu, kada će svi relevantni faktori u srpskom sportu imati mogućnost da izjasne po ovim pitanjima.

Inicijativa FSS odnosi se na sledeća pitanja:

1. Omogučiti transformaciju fudbalskih klubova u privredna društva.
2. Definisati kompletnu poresku politiku u oblasti sporta.
3. Utvrditi vlasnićku strukturu i imovinska prava fudbalskih klubova, kao i upravljanje istim.
4. Ukinuti vlasništva trečih lica (menadžera i menadžerskih agencija) nad budučim ekonomskim pravima igraća prilikom njihovih transfera.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti