fbpx

Novak Đokovic najbolji sportista sveta !

Novak Đokovic najbolji sportista sveta !

Najbolji svetski teniser Novak Đoković proglašen je za svetskog sportistu godine po izboru Akademije Laureus. To je četvrti put da srpski teniser dobija veliku nagradu.

Đoković je do novog priznanja došao pobedivši fudbalere Kilijana Mbapea, Luku Modrića, košarkaša Lebrona Džejmsa, vozača Formule 1 Luisa Hamiltona i atletičara Elijuda Kipčogea, čime se izjednačio sa legendarnim Jusejnom Boltom, koji je takođe četiri puta tokom karijere dobijao čuveni pehar.

Đoković nije krio radost zbog nagrade, na koju je posebno ponosan.

"Laureus nagradu svaki sportista želi da osvoji, i samim tim, za mene to priznanje predstavlja veliku čast. Činjenica da sam večeras među velikim brojem sportskih velikana i što sam u prilici da slušam o izuzetnim stvarima koje Laureus čini širom sveta, daje ovoj nagradi posebno značenje. "Prošla sezona je bila neverovatna za mene, u kojoj sam se oporavio od povrede i sa uspehom odigrao Vimbldon i US open, i to je nešto čega ću uvek da se sećam. Oduševljen sam i želeo bih još jednom da se zahvalim Akademiji Laureus na velikoj podršci", rekao je Đoković.

Autor
Nikola Novaković

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti