fbpx

Dominacija "ORLOVA", ubedljiva pobeda!

Dominacija "ORLOVA", ubedljiva pobeda!

Najbolja reprezentacija Srbije odigrala je dobru utakmicu i ubedljivo savladala selekciju Litvanije u trećem meču kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo – 4:1(3:0).

STRELCI: 1:0 A.Mitrović 20, 2:0 A.Mitrović 34, 3:0 Jović 35, 3:1 Novikovas 70. (iz jedanaesterca), 4:1 Ljajić 90+2. Stadion: „Rajko Mitić“. Sudija: Adrien Žakote (Švajcarska).Žuti kartoni:A.Mitrović (Srbija), Šimkus (Litvanija).

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov, Maksimović, Lukić, Kostić (od70.Živković), Jović (od 87. Katai), Tadić (od 81. Ljajić), A.Mitrović. Selektor Mladen Krstajić

LITVANIJA: Bartkus, Klimavičius, Palionis, Andriuškevičius, Jankauskas (od 46. Ševedukas), Šimkus, Laukžemis (od 77. Valskis), Novikovas, Slivka, Černič (od 66.Petravičius), Barivkas.

KOKI

U meču koji se igrao bez prisustva publike zbog kazne UEFA (posle meča sa Crnom Gorom u Ligi nacija) Srbija je od prvog minuta imala inicijativu.

Prvu veliku priliku videli smo u 13. minutu kada se Luka Jović našao sam oči u oči sa golmanom Bartkusom, ali Litvanac je izašao kao pobednik iz tog duela. Orlovi su nastavili sa pritiskom, a igrao se 20. minut kada je lopta došla do Aleksandra Mitrovića koji se našao u sličnoj situaciji kao Luka Jović, ali sada je Barkuts otišao na jednu a lopta na drugu stranu – 1:0. Samo nekoliko minuta kasnije Aleksandar Mitrović se ponovo našao u dobroj prilici,posle asistencije Luke Jovića, ali sada je zadnja linija Litvanaca uspela da blokira udarac.

MITAR

Potvrda dominacije viđena je i u 27.minutu, ponovo je Luka Jović imao loptu na nozi, ali ona je pogodila prečku i završila u gol autu. I Dušan Tadić je mogao da poveća vođstvo Srbije, ali Barkuts je uspeo da mu uđe u šut. Razlika u klasi videla se gotovo u svakom napadu naše selekcije, a možda najbolje u 35.minutu kada je Luka Jović iskosa s desne strane fenomenalno gađao i pogodio desni gornji ugao mreže Litvanije.

KOOLE

Posle tog gola moral Litvanaca je potpuno pao, a do kraja poluvremena rezultat je mogao da bude još ubedljiviji. Na odmor se ipak otišlo sa tri gola prednosti, ishodom sa kojim smo mogli da budemo apsolutno zadovoljni.

jovic

Nastavak je doneo sličnu priču iz prvog dela, igralo se uglavnom na polovini Litvanije. Nije bilo prilika kao u prvom poluvremenu, jer se ishod meča nije dovodio u pitanje, ali nije izostala maksimalna angažovanost igrača. Gosti su tražili priliku samo iz prekida, a posle jednog ubacivanja sa strane, lopta je pogodila u ruku Aleksandra Mitrovića i sudija je pokazao na jedanaesterac. Novikovas je bio siguran izvođač. Samo dva minuta kasnije možda je sudija mogao da pokaže na belu tačku i u šesnaestercu Litvanije, posle jednog sumnjivog prekršaja, ali nije se čula pištaljka. Konačan rezultat postigao je Adem Ljajić u sam smiraj meča.Posle svega ubedljiva i zaslužena pobeda Srbije.

Naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija igra 7. septembra kada će u Beogradu gostovati aktuelni prvak Evrope i pobednik Lige nacija, selekcija Portugalije.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti