fbpx

"ORLOVI" PRELETELI BAKU! Još jedna pobeda Srbije!

"ORLOVI" PRELETELI BAKU! Još jedna pobeda Srbije!

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Azerbejdžan sa 2:1 (1:1) u trećem kolu A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a ponovo je heroj bio Aleksandar Mitrović. On je bio dvostruki strelac, a odlučujući pogodak postigao je u 82. minutu.

Nije to bila laka utakmica za Stojkovićev tim, iako se činilo da bi tako moglo da bude kad je u 15. minutu stečena prednost. Osvojila je Srbija loptu na sredini terena, Tadić je dodao za Mitrovića, koji prvim dodirom pravi prednost i sa 15 metara zakucava loptu u donji levi ugao. To je bio 40. Mitrovićev gol za reprezentaciju.

Igralo se uglavnom na polovini Azera, ali do kraja poluvremena ipak je domaćin stvorio najbolju šansu, u 30. minutu. Spajić nije najbolje izveo aut, Pavlović nije raščistio, a Gorbani je imao fenomenalnu priliku: jedan na jedan s Rajkovićem, ciljao je Gorbani donji levi ugao, ali golman Srbije brani.

Još u finišu prvog poluvremena videlo se da su domaćini nešto konkretniji u napadu, na startu drugog poluvremena priliku je imao Nurijev, a u 59. minutu domaći dolaze do izjednačenja.

Posle jedne lopte u vazduhu, Mahmudov se lepo zagradio tik unutar šesnaesterca, a Kostić je naivno naleteo na njega. Sudija je pokazao na belu tačku, a Mahmudov je uzeo loptu i poslao je u donji levi ugao, 1:1.

Veliku priliku propustio je Mitrović u 74. minutu, ali više krivicom golmana Magomedalijev, koji je na vreme istrčao i odbranio udarac napadača Fulama.

Ipak, sedam minuta kasnije nije mogao ništa, ne bi mogli ni mnogo bolji golmani. Jednostavna akcija kroz sredinu i maestralna završnica. Gudelj za Sergeja, koji prebacuje loptu za Mitrovića, a napadač Fulama levicom sa ivice kaznenog prostora šutira jako i precizno u levi ugao.

Do kraja meča Stojkovićev tim je kontrolisao loptu, domaći nisu stvorili nijednu priliku, a Orlovi sada imaju sedam bodova.

Orlovi su u prvom kolu savladali Republiku Irsku 3:2, a u drugom su remizirali sa Portugalom 2:2.

S druge strane, Azeri su u jedinom prethodnom meču izgubili od Portugala 1:0.

Srbija prvog septembra igra s Katarom, a sledeći kvalifikacioni meč na programu je 4. septembra s Luksemburgom kod kuće. Azerbejdžan gostuje Luksemburgu 1. septembra.

Autor: Saša Ozmo

Medije

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti