fbpx

Još korak do pehara: Đoković je (ponovo) u finalu Vimbldona!

Još korak do pehara: Đoković je (ponovo) u finalu Vimbldona!

Novak Đoković je ponovo u finalu Vimbldona! Najbolji teniser sveta je u polufinalu pobedio mladog Kanađanina Denisa Šapovalova 7:6 (3), 7:5, 7:5.

Srbin će treći put uzastopno igrati finale Vimbldona, sedmi put ukupno. Đoković će se 30. put boriti za grend slem titulu.

Novak je ostvario 20. pobedu zaredom na terenima Ol Ingland kluba, a još jedna mu nedostaje da dođe do treće uzastopne titule. Srbin će se u nedelju boriti za šesti trofej u Londonu, ukupno 20. na grend slemovima.

Đoković je ove godine u Londonu savladao Drejpera, Andersona, Kudlu, Garina, Fučoviča i sada Šapovalova.

U finalu ga čeka Mateo Beretini. Srbin u međusobnim duelima sa Italijanom vodi 2:0. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu Rolan Garosa ove godine, a Novak je slavio posle četiri seta.

Autor:Ivana Salapura

 

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti