fbpx

Rukometaši Srbije na prvenstvu sveta!

Rukometaši Srbije na  prvenstvu sveta!

 Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo koje će u januaru sledeće godine biti održano u Poljskoj i Švedskoj.

Oni su u revanš meču baraža, večeras u Kragujevcu, savladali  Sloveniju sa 23:20 (10:8).
“Orlovi” su odigrali odlično prvo poluvreme, slično onom u Celju, zatim je usledio pad koji su Slovenci nisu iskoristili te će se tako naši rukometaši na najvećoj svetskoj rukometnoj smotri.

U uvodnim minutima Slovenci su poklazali bolju igru i brzim akcijama koje je predvodio Bombač stekli prednost. “Orlovi” su se brzo konsolidovali i nakon 10 minuta igre imali su prednost (6:4). Fenomenalni čuvar mreže Srbije Dejan Milosavljev odbranio je tri sedmerca u Celju i isto tako je nastavio i u ovoj utakmici, majstorski je odbranio lob pokušaj Zarabeca i digao publiku na noge.

Selektor Slovenije Zorman je minutom odmora i promenom bekovske linije pokrenuo svoje momke koji su zaigrali nešto agresivnije. Obe selekcije su igrale u formaciji 6 – 0 i napadali su šutevima sa devet metara. Rukometaši Srbije su u odbrani funkcionisali sjajno i sveli sjajne Slovence na samo osam pogodaka za 30 minuta.

U nastavku susreta videli smo sličnu borbu kao na početku, gosti su krenuli agresivnije i sa puno grubih prekršaja sprečili su Kukića u organizaciji napada. Izabranici Uroša Zormana uspeli su da dođu do vođstva. Nošeni podrškom sa tribina “orlovi su ponovo došli do prednosti najviše zahvaljujući pivotu Mihajlu Marseniću koji je odlično probijao gostujuću odbranu. Pred odlučujućih 10 minuta rezultat je bio (17:17). Hrabi Slovenci su uspeli da dođu do dva gola prednosti i činilo se da mogu do još jednog pogotka, ali naši momci su fenomenalno iskoristili nekoliko nesmotrenih poteza gostiju i preokrenuli rezultat (21:20), tačku na meč i znak za početak slavlja dao je Milosavnjev novom odbranom a zatim i pogotokom.

U prvoj utakmici u Celju, Srbija je pobedila sa 34:31.

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti